Nieuwsbrief voor 3 maart 2022

Nieuwsbrief                                                       3 maart 2022

Algemeen.

We zijn deze week verder gegaan met de clubcompetitie van november 2021.
Het aantal leden was wat beperkt te noemen, maar ik hoop dat de mensen die lange tijd niet zijn geweest, de weg naar het biljartcentrum weer weten te vinden.
Gelukkig was Coos weer aanwezig om mij te assisteren, hetgeen hem prima afgaat.
De pk’s worden hier en daar ook weer hervat en hebben wij de organisatie gekregen van een poule voorwedstrijden libre eerste klasse, waaraan ons lid Rob Oliemans deelneemt. Op woensdag 9 en zaterdag 12 maart worden deze gespeeld. Schrijvers en Arbiters zijn op de hoogte gebracht.

Libre

Gertjan de Moes speelde een prima partij tegen Henk Groot en maakte maar liefst 64 caramboles. Jammer dat hij de partij afsloot met 4 poedels, anders was het resultaat nog veel hoger geweest. Henk speelde ongeveer zijn gemiddelde. Ik speelde tegen Coos eveneens goed met 22 caramboles in de plus.

Nico Wingelaar speelde tegen Karel Hulspas een goede partij met 28 gemaakte caramboles, 8 car. boven zijn moyenne. Peter Burger was tegen Karel ook eens boven zijn gemiddelde aan het spelen, wat de laatste tijd steeds net niet lukte.

Driebanden

            Bij de driebanders was het Ton van der Vliet die tegen Jan Wagenaar de beste partij speelde met een gemiddelde van 0,500 en in de laatste beurt een mooie serie van 5 car. ben je de spekkoper. Jan zat ook aan de positieve kant van de score met 1 car. in de bonus. Ton van der Vliet speelde tegen Aris Oensen zelfs nog iets beter dan tegen Jan Wagenaar met 16 gemaakte caramboles.

Aris speelde tegen Laurens een degelijke partij met 15 gemaakte caramboles en dat is een plus van 3 stuks.

Bandstoten

Ik ga altijd langs om te vragen wie meedoet met bandstoten, maar mensen die altijd meedoen, die vraag ik soms niet. Nu kreeg ik de kous op mijn kop, want Joop van de Pavoordt en Ben Haring waren plotseling naar huis en moest Coos aan het wijzigen. Mijn vraag is nu aan de mensen die meestal meedoen met bandstoten, even melden dat ze naar huis gaan. Verder valt er niet zoveel te vertellen over de wedstrijden. Alleen Theo van Kippersluis speelde tegen Ton van der Vliet een prima partij en maakte het dubbele aantal caramboles.

 

Wedstrijdleider Han Nierop