Nieuwsbrief voor 28 april 2022

           

Nieuwsbrief                                                       28 april 2022

Algemeen.

            Donderdagavond, voor Pasen hebben we triatlon gespeeld Iedere deelnemer moest eerst een aantal caramboles libre, bandstoten en driebanden maken. Na wat aanloopproblemen is dat naar mijn mening goed verlopen. Ik zal toch enkele aanpassingen doen zodat het de volgende keer nog beter verloopt.

We hadden voor de drie beste spelers wat prijzen aangeschaft, die na afloop door Ruud Beers werden uitgereikt. Wel was het jammer dat een aantal deelnemers al naar huis waren gegaan, waarschijnlijk doordat ze niet wisten dat er prijzen waren te verdienen.

Op de eerste plaats eindigde Gertjan de Moes met 777 punten. Tweede werd Ton van der Vliet met 627 punren en Jan Wagenaar werd derde met 591 punten. Voor herhaling vatbaar.

Afgelopen zaterdag moest Ton van der Vliet worden opgenomen in het ziekenhuis, met waarschijnlijk een herseninfarct. Hoe het nu met hem gaat is mij niet geheel duidelijk, maar zodra ik meer weet, zal ik dat melden. Nu iets over de partijen van afgelopen week.

Libre

Karel Hulspas speelde tegen Ruud Beer een goede partij met 48 gemaakte caramboles en dat zijn er 19 meer dan de 29 die hij moet maken. Peter Burger speelde tegen Alida Mulder ook een goede partij, hoewel er veel meer in had gezeten als hij minder poedels had gemaakt, De serie van 7 in de laatste beurt maakte nog veel goed. Alida maakte ook haar punten plus 1.

In de partij van Ruud Beers tegen Ben Haring, ging het stukken beter met Ruud dan tegen Karel. Nu maakte hij 46 caramboles, een plus van 15 stuks. Verder geen commentaar.

Driebanden

            Laurens Groenendijk speelde tegen Marcel Dröge een prima partij, want na 17 beurten had hij zijn te maken aantal van 11 al gemaakt. Uiteindelijk maakte hij er nog 2 bij. Marcel maakte er 1 meer dan de 16 die hij moet maken. Frans Dröge speelde ook goed tegen Laurens met 24 gemaakte caramboles, een plus van 2. Verder geen commentaar.

Bandstoten

            Ruud Beers scoorde deze week de beste partij tegen Alida, met 33 gemaakte caramboles, 14 meer dan de 19 die op de kaart staan. Frans Limmen speelde tegen Ben Haring ook goed en begon meteen al met een serie van 9. Uiteindelijk 13 meer dan de 18 die hij moet maken. Er waren nog meer positieve uitschieters, zoals Karel, die er 8 boven zijn moyenne maakte en Frans Dröge die er 9 meer maakte en Gertjan 8. Een goede bandstootavond dus.

 

Wedstrijdleider Han Nierop