Nieuwsbrief van 28 oktober 2021

         

Nieuwsbrief                                            28 oktober 2021

Algemeen.

            Marcel en Frans organiseren weer de onderlinge teamcompetitie van de verenigingen die spelen in het Biljartcentrum. Het was aanvankelijk de bedoeling om hiervoor leden te benaderen die geen voorwedstrijden of in de teamcompetitie van het District spelen. De eerste keer dat deze onderlinge competitie werd gehouden was in 2013, toen onze vereniging 25 jaar bestond. Leden die meedoen behoeven niet in het clubtenu te komen opdagen, want de meeste verenigingen hebben geen clubtenu. Ik heb begrepen dat Robert Paul dit voor onze vereniging coördineert.

Volgende week starten we weer met een nieuwe competitie en wie van de librespelers over wil gaan naar de driebanders, moet dit bij me melden. De libre competitie gaat dan over naar 25 beurten per partij, zoals is afgesproken op de Jaarvergadering.

Libre.

Ruud Beers speelde tegen ondergetekende een uistekende partij met 46 gemaakte caramboles en een fraaie serie van 10 in de 19-de beurt. Ik kwam 2 caramboles te kort. Coos Zijp had een prima avond met 2 erg goede partijen. Tegen Alida maakte hij 43 caramboles en tegen Siem Smet waren het er 42, zodat er 37 matchpunten aan zijn totaal werden toegevoegd. Ronald Houtman blijft het ook goed doen en nadert het moyenne van 1,00. Tegen Sien Smet maakte hij 21 caramboles, et zelfs een serie van 8 daarbij. Siem maakte ook ruimschoots zijn punten en had een positief saldo van 9 caramboles. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er werden deze avond 5 driebanden partijen gespeeld. Laurens Groenendijk was deze avond present en gaf meteen zijn visitekaartje af door Aris te verslaan met 13 – 10. Hiervoor behaalde Laurens 15 matchpunten en Aris 8. Frans Dröge speede tegen Ton van der Vliet een uitstekende partij met een moyenne van bijna 1,00 en dat is voor onze club toch wel een uitzondering. Frans maakte 29 caramboles in 30 beurten, met erg weinig poedels daarbij. Eigenlijk alleen in het begin van de wedstrijd, want na 7 beurten had hij nog maar 1 carambole gemaakt. Verder geen commentaar.

Bandstoten.

            Karel Hulspas speelde tegen Aris Oensen een goede partij met 25 gemaakte caramboles. Bij Aris lukte het een stuk minder dan vorige week want nu maakte hij 22 caramboles en dat zijn er 30 minder. Joop van de Pavoordt en Theo van Kippersluis maakten allebei precies hun te maken aantal, evenals Frans Limmen en Marcel Dröge, maar dan met een klein plusje. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop