Nieuwsbrief van  24 maart 2022. SIEM SMET KAMPIOEN!

                 

Nieuwsbrief                                                       24 maart 2022

Algemeen.

            Siem Smet is Gewestelijk Kampioen geworden van libre klein 4-de klasse, die in  ’t Veld zijn gehouden.
Nu gaat hij onze kleuren verdedigen in Kulturhus “De Klaampe”, Beeklaan 1 te Westerhaar en wel op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april.
Ik hoop en weet het eigenlijk wel zeker dat er leden zijn die hem gaan ondersteunen gedurende deze wedstrijden.
Zelf ga ik waarschijnlijk op zondag, omdat ik zaterdag aan een concert van de fanfare deelneem, dat eindelijk na de corona ook weer mogelijk is.
Siem is kampioen geworden, omdat het percentage van zijn moyenne iets hoger was dan van Gilano Vloedmans. Ze hadden evenveel matchpunten. We wensen hem veel succes toe in Westerhaar.

Gerard van der Vliet heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen met een bloedende neus dat niet wou stoppen. Volgens Ton gaat het weer goed met hem.

Er waren de afgelopen week een aantal mensen besmet met corona, maar zij waren gelukkig niet zo ziek. Hopelijk zien we ze weer snel op de clubavond.

Libre

 Tom Jansen speelde tegen Gertjan de Moes een uitstekende partij en maakte 30 caramboles, goed voor 17 matchpunten. Gertjan behaalde er 13, dus ook boven zijn gemiddelde. Tegen Alida Mulder speelde Gertjan nog beter en maakte nu 57 caramboles, 15 boven zijn moyenne. Een goede avond dus voor Gertjan. Ruud Beers speelde tegen Ben Haring een goede partij met 7 caramboles in de plus. Het percentage van de mensen die hun te maken aantal caramboles halen ligt nu op 50% en dat is normaal. We zitten dus weer aardig op het niveau van voor de corona.

Driebanden

 Van de 4 partijen driebanden die zijn gespeeld heeft niemand zijn niveau gehaald, want geen van allen wist zijn te maken aantal caramboles te maken. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Bandstoten

 Marcel Dröge speelde tegen Ben Haring een goede partij en maakte 40 caramboles, een plus van 10 derhalve. Ben maakte ook zijn te maken aantal ruim. Aris speelde tegen Alida en zal wel de nodige aanwijzingen hebben gegeven, want ze kwam tot 8 gemaakte caramboles, een plus van 2 stuks. Zelf maakte Aris er 32 en dat was een bonus van 6 stuks. Theo Wijnker speelde tegen Nico Wingelaar een erg bijzondere partij met 13 poedels en toch maakte Theo 29 caramboles met 7 car. in de plus. De serie van 11 in de 6-de beurt sprong er boven uit. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop