Nieuwsbrief Clubcompetitie 9 maart 2023

Algemeen.

Afgelopen dinsdag was het afscheid van ons enthousiaste lid Gertjan de Moes. Hij heeft helaas het gevecht met de gevreesde ziekte niet kunnen winnen. We zullen hem erg missen in ons team HHW 1 en wensen zijn gezin sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

De Districts Finale Bandstoten 1-ste klasse is achter de rug, met erg mooie wedstrijden daarbij, en moyennes van zelfs boven de 4,00. Jan van Oosten, die net tweede is geworden, was zelfs in een partij in 12 beurten uit en met een gemiddelde speeldevan 4,58. Frans Dröge eindigde als derde en Marcel als vierde, dus lang niet slecht allemaal.

We beginnen vandaag aan het nieuwe seizoen met een schone lei en aangepaste gemiddeldes, waaraan gekoppeld is het te maken aantal caramboles. 

Op 13 en 20 april houden we de wedstrijden om het clubkampioenschap. Wie daarvoor worden uitgenodigd komt later, omdat ik eerst moet weten aan welk kampioenschap wordt deelgenomen, als men zich voor meerdere kampioenschappen heeft geplaatst. De geplaatste spelers hebben inmiddels bericht ontvangen.

Afgelopen donderdag hadden twee kandidaat leden zich gemeld. We zullen hopen dat ze het lidmaatschap over enkele weken zullen aanvaarden. Thijs Moes heeft zich ook weer aangemeld als lid bij onze club en zullen hopen dat zijn lidmaatschap nu wat langer duurt.

Libre.

De beste partij van de avond was vor Aris Oensen. Hij maakte in de partij tegen Nico Wingelaar 90 caramboles en dat is op 1 na het dubbele aantal. Twee series van 14 en van 11 en 10, dan gaat het erg snel. Nico maakte ook ruim zijn te maken aantal, met een plus van 10. Alida speelde tegen Ben Haring een redelijke partij met 12 gemaakte caramboles, een positief saldo van 5. Tegen Jan Wagenaar wilde het met Alida niet zo goed lukken en maakte ze er maar 4. Jan speelde ver boven zijn gemiddelde, met een bonus van 15 caramboles. Thijs Moes speelde in zijn eerste partij tegen Frans Dröge een goede partij met 35 gemaakte caramboles en gaf daarmee meteen zijn visitekaartje af. Frans behaalde tegen Thijs zijn te maken aantal niet, maar tegen Theo van Kippersluis lukte het Frans prima. Het was een bijzondere partij met geen enkele poedel erin en 76 gemaakte caramboles, waartussen een serie van 17, klasse hoor.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

De enige partij bij het driebanden was de partij tussen Jan Wagenaar en Thijs Moes en dat eindigde in remise, want ze hadden allebei 2 caramboles meer dan ze moesten maken, het werd 14 – 14 in matchpunten.

Bandstoten.

Ik speelde in de librecompetitie de hele avond erg slecht, minder dan een gemiddelde van 1,00, maar bij het bandstoten ging het prima, toch een rare sport dat biljarten. Tegen Karel Hulspas maakte ik 46 caramboles en dat zijn er 22 boven mijn gemiddelde. Karel zat ook aan de goede kanta van de score met 4 caramboles boven zijn gemiddelde. Gerard van der Vliet speelde tegen Tom Jansen een prima partij en had 7 caramboles meer dan de 20 die hij moet maken.

Verder geen comentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop