Nieuwsbrief Clubcompetitie 9 februari 2023

Algemeen.
De medailles en herinneringsstandaards worden door het District naar de deelnemers van de Gewestelijke Finale toegestuurd, dus hebben wij er als vereniging geen zorgen meer over. Begin januari hebben we afgesproken dat Frans en Marcel een Euro meer mogen rekenen voor de gestegen energiekosten. Er staat dus al 1 Euro op de rekening voordat je iets te drinken hebt besteld. Twee Euro voor een kopje koffie is dus niet voldoende en moet minstens 3 Euro zijn. Houd hier dus rekening mee!
Ook hebben we afgesproken dat het geven van een rondje vrijblijvend is en dat we zo veel mogelijk
onze eigen consumpties afrekenen.
Frans en Marcel zijn vanavond afwezig, omdat zij voorwedstrijden moeten spelen Bandstoten eerste klasse bij De Liefhebber in Warmenhuizen en Elly zal ze vervangen.
Libre.
Theo van Kippersluis begint steeds beter om te gaan met zijn handicap aan zijn ogen. Tegen Marcel Dröge maakte hij 16 caramboles en dat zijn er 6 boven zijn moyenne. Volhouden dus. Marcel maakte 71 caramboles en was daar ook tevreden over, met 2 series van 13 en ook 2 van 14, hier schiet je wel mee op en ging het dus stukken beter dan de vorige week. Coos Zijp was tegen Laurens Groenendijk eveneens goed op stoot en maakte 42 caramboles, 16 boven zijn gemiddelde. Laurens behaalde ook zijn punten met 2 caramboles in de plus. Ruud Beers lag tegen Robert Paul van Maas ook een goede partij op tafel met 47 gemaakte
caramboles, eveneens 16 meer dan zijn gemiddelde, met in de 10-de beurt een mooie serie van 13 stuks. Marcel Dröge deed het tegen Frans Limmen nog en stuk beter dan tegen Theo van Kippersluis, want nu kwam hij tot 84 gemaakte caramboles en dat zijn er 28 meer dan het aantal dat hij moet maken. Robert Paul van Maas maakte in de partij tegen Peter Burger 35 caramboles en kon terug zien op een prima partij, hoewel ik hem wel een keer biljardé heb zien maken, waar niet op werd gereageerd. In de tweed partij van Coos Zijp tegen Gerard van der Vliet ging het ook van een leien dakje met 37 gemaakte caramboles en een positief saldo van 11 stuks. Frans Limmen speelde tegen mij een prima partij met 41 gemaakte caramboles, met 13 stuks boven zijn gemiddelde.
Verder geen commentaar.
Driebanden.
Met de twee driebandpartijen ben ik snel klaar, want alleen Marcel maakte meer caramboles dan hij moet maken. Hij maakte er 2 meer en kwam in de partij tegen Karel Hulspas uit op 20 gemaakte driebanders. Frans Dröge kwam er tegen Frans Limmen 3 te kort en Frans Limmen maakte precies zijn te maken aantal.
Bandstoten.
De beste partij van de avond bij het bandstoten werd gespeeld door Robert Paul van Maas tegen Ronald Houtman. Hij maakte maar liefst 30 caramboles en dat zijn er 18 meer dan hij moet maken, hetgeen resulteerde in 27 matchpunten. In de 6-de beurt maakte hij een serie van 12 en dat is bij het bandstoten wel erg uitzonderlijk. Joop van de Pavoordt maakte tegen mij 11 caramboles, 4 meer dan zijn te maken aantal.
Verder geen commentaar.
Wedstrijdleider Han Nierop