Nieuwsbrief Clubcompetitie 7 maart  2024

Algemeen

Waar blijven toch al die biljarters op de clubavond. Afgelopen donderdag waren slechts 16 leden aanwezig en dat is niet echt leuk voor Marcel en Frans, maar ook ik heb het liever wat drukker, dus mijn vraag aan jullie is om zo veel als mogelijk wel te komen, ook als het een beetje regent. Ik reken op jullie!

Aanstaande zondag, 10 maart, is het zo ver, dan vieren we ons 35- jarig jubileum in ons Biljartcentrum. Graag op tijd aanwezig zijn en dat is 15.00 uur. De secretaris heeft hierover ook al een mailtje gestuurd.

Frans Dröge heeft zich vorige week geplaatst voor de finale Bandstoten 1-ste klasse, waarvan wij de wedstrijdleiding en organisatie hebben. De wedstrijden waren aanvankelijk in de eerste week van april, maar zijn 2 weken vervroegd. Ze zijn nu op woensdag 20 maart, zaterdag 23 maart en zondag 24 maart. Ruud Beers is druk bezig met het charteren van mensen om de arbitreren of te schrijven. (intussen gereed)

We waren van plan om Alida Mulder op te zoeken in het revalidatiecentrum in Lutjebroek, maar hier was ze uitgeschreven. Het is ons niet bekend waar ze op dit moment is en zijn op zoek. Haar zoon Elco heeft ondertussen contact gehad met Ruud over een bezoek, maar voorlopig kan dat nog niet.

Libre.

Frans Dröge had de afgelopen week tegen Bram Geene de hoogste score van de avond. Hij maakte 97 caramboles. Dat zijn er 41 boven zijn moyenne en na 6 beurten had hij zijn te maken aantal van 56 caramboles al te pakken. Henk Groot speelde tegen Ruud Beers een goede partij met 40 gemaakte caramboles en een plus van 12. Ruud deed het ook prima en maakte er 43, ook 12 boven zijn gemiddelde. Robert Paul van Maas blijft het goed doen en maakte tegen Jaap van Slooten 37 caramboles, met in de laatste beurt een fraaie serie van 12. Jaap  maakte precies zijn te maken aantal van 16. Theo van Kippersluis maakte in de partij tegen Jeroen Zonnenberg 17 caramboles, 5 boven zijn gemiddelde. Hiermee stevent hij af op de finale van de libre clubcompetitie, welke wordt gehouden op de clubavonden op 4 en 11  april 2024. Jeroen maakte ruim zijn punten en had er 2 meer. Marcel Dröge speelde uitstekend tegen Theo van Kippersluis met 89 gemaakte caramboles, hetgeen er 23 boven zijn gemiddelde zijn. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Frans Dröge tegen Jan Wagenaar was de enige wedstrijd van de driebandencompetitie en ze speelden allebei een prima partij. Frans maakte er 26 en Jan 11, met respectievelijk 5 en 1 boven hun moyenne. 

Bandstoten.

Na de voorwedstrijden bandstoten 2-de klasse heb ik kennelijk de smaak te pakken want tegen Theo van Kippersluis maakte ik 38 caramboles, 12 in de pus, waarmee ik erg tevreden was. Ruud Beers maakte er tegen André Turenhout 22 en dat zijn er 5 boven zijn moyenne. André had er 1 over. Verder is er niet veel positiefs te melden. Het bandstoten wat we tegenwoordig in de club doen heeft zeker invloed op de resultaten tijdens de voorwedstrijden, want er zijn al een aantal spelers die de Districts Finale hebben bereikt en het gaat, na twee gewonnen partijen en een hoog gemiddelde, met Marcel ook prima in Schagen, waar hij nog twee keer naar toe mag. Veel succes gewenst. 

Wedstrijdleider Han Nierop