Nieuwsbrief Clubcompetitie 6 oktober 2022

Algemeen
De voorwedstrijden gaan beginnen, dus houdt goed in de gaten wanneer je aan de beurt bent en waar je naar toe moet en veel succes gewenst. Even over de puntentelling van de clubcompetities. Het is eigenlijk heel eenvoudig, want voor elke 10% van de te maken caramboles krijg je 1 punt en als je boven de 100% scoort krijg je 2 punten extra. Dus als je precies je te maken aantal maakt krijg je daar 12 matchpunten voor.

Libre
Ronald Houtman speelde tegen Ton Jacobs een prima partij en maakte 24 caramboles. Dat zijn er 10 meer dan de 14 die hij behoort te maken. Dit leverde hem 19 matchpunten op. Ton Jacobs maakte 51 caramboles en maakte 8 caramboles meer dan zijn gemiddelde, dus ook prima. Robert Paul van Maas speelde erg goed tegen Ruud Beers en maakte 37 caramboles, 15 caramboles in de plus. Ruud Beers maakte ook ruim zijn punten en maakte in de 18-de beurt een keurige serie van 19. Nico Wingelaar is nog al wispelturig, maar nu maakte hij tegen Joop Dekker 31 caramboles en dat zijn er 11 boven zijn moyenne. Ik speelde tegen Gertjan de Moes, die na zijn val gelukkig weer kon spelen, en we maakten allebei dik ons te maken aantal. Gertjan had er 18 meer en ik 5. Verder geen commentaar.

Driebanden
Met slechts 4 driebanders ben ik snel klaar, denk ik. Laurens Groenendijk had afbericht gegeven, omdat hij tijdens het sporten zijn enkel heeft bezeerd. Hij hoopt niet dat de achillespees is gescheurd, want dan is hij verder van huis. Beterschap dus. Jan Wagenaar speelde goed tegen Marcel Droge en maakte 13 caramboles, 3 boven zijn moyenne. Marcel kon zijn punten niet halen en kwam er 6 te kort. Frans Limmen speelde goed tegen Fans Droge en maakte 2 caramboles meer dan de 8 die hij moet maken. Verder geen commentaar.

Bandstoten
Bij het bandstoten was het ook Ronald Houtman die het hoogste scoorde. Tegen Theo Wijnker maakte hij er 15 en dat zijn er 6 in de plus, 18 matchpunten. Joop van de Pavoordt speelde tegen Theo van Kippersluis en maakte 10 caramboles, dus een plus van 3. Opvallend was wel dat ze allebei na 11 beurten alleen maar poedels hebben gemaakt. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop