Nieuwsbrief Clubcompetitie 6 april 2023

 

Algemeen.

De voorselectie voor het Clubkampioenschap Libre is afgerond en daaruit zijn de 4 finalisten naar voren gekomen. Het kampioenschap wordt deze week afgerond met de volgende wedstrijden:

Karel Hulspas tegen Tom Jansen en Ruud Beers tegen Coos Zijp. Daarna spelen de winnaars en verliezers van deze 2 partijen tegen elkaar. De wedstrijden worden gespeeld op tafel 1.

Het Kampioenschap voor de Driebanders wordt ook deze week beslist met de volgende wedstrijden:

Frans Limmen speelt tegen Aris Oensen en Jan Wagenaar tegen Frans Dröge. Hierna spelen de winnaars en verliezers van deze 2 partijen tegen elkaar. De wedstrijden worden gespeeld op tafel 2.

Het Kampioenschap Bandstoten staat eveneens te gebeuren. Robert Paul van Maas speelt tegen Theo van Kippersluis en Henk Groot speelt tegen Joop van de Pavoordt. De wedstrijden worden op tafel 3 gespeeld.

Na afloop van deze Kampioenschappen zullen de prijzen door de voorzitter worden uitgereikt.

Libre.

De gespeelde partijen voor het Clubkampioenschap worden ook meegenomen in de lopende periode van de clubkompetitie. De beste partij werd deze week gespeeld door Karel Hulspas. In de partij tegen mij voor het Clubkampioenschap maakte hij in de eerste beurt meteen al een serie van 16 en had hij al meer dan de helft van zijn te maken aantal caramboles te pakken. Uiteindelijk maakte Karel er 59 en dat is bijna 227% en ik kwan net over de helft. Nico Wingelaar speelde eveneens tegen Karel en maakte er 31, 12 meer dan de 19 die hij moet maken Karel had er 7 meer dan zijn gemiddelde. Laurens Groenendijk blijft het erg goed doen. Nu speelde hij tegen Ben Haring en maakte 52 caramboles, 21 boven zijn moyenne. Ben had er 4 over. Peter Burger speelde redelijk tot goed tegen Theo van Kippersluis, maar maakte wel 10 poedels. Toch had hij een positief resulaat van 10 caramboles en maakte er 26. Ons nieuwe lid André Turenhout maakte tegen Coos Zijp 13 caramboles en begint dus aardig te biljarten. Er zit vast nog wel verbetering in. Alleen nog even wat over Aris Oesen. Hij was net geholpen aan een staaroperatie en moest het kalm aan doen. Toch maakte hij tegen Thijs Moes 62 en tegen Frans Dröge 54 caramboles een plus van resp. 21 en 14 carambles. Komt dat doordat hij het beter kon zien?

Verder geen commentaar

Driebanden.

Aan het einde van de donderdagavond komt veelal Peter Kors nog even langs nadat zijn werk bij De Olifant gereed is. Het is een oud lid van onze vereniging en nu kwam het goed uit met het indelen van de partijen dat hij ook een partijtje mee kon spelen. Tegen Fans Limmen maakte hij 6 driebanders en dat is volgens mij wel een beeje onder zijn niveau. Volgende keer beter zal ik maar zeggen. Marcel en Thijs speelden tegen elkaar, waarbij Marcel 4 caramboles boven zijn gemiddelde speelde en Thijs er 3 onder zat. Pim Kee zou ook meedoen, maar zijn vrouw kwam hem wat al te vroeg ophalen, zodat het niet door kon gaan. Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Ronald Houtman speelde goed tegen Peter Burger en maakte er 19, dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde. Bij Peter wilde het helaas niet lukken, want hij maakte er maar 4. Theo van Kippersluis produceerde  tegen Tom Jansen 8 carambles, 2 boven zijn gemiddelde. Een goede voorbereiding op het Kampioenschap van deze week.

Verder geen comentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop