Nieuwsbrief Clubcompetitie 5 oktober 2023

 

Algemeen.

Er heeft iemand gereageerd op de advertentie in het blad Dijk en Waard en die zal deze week bij ons komen biljarten. We heten hem van harte welkom.

Ik heb helaas geen leuke mededeling te melden, want ons enige dameslid, Alida Mulder heeft een herseninfarct gekregen. Ze ligt nu nog in het ziekenhuis, maar gaat binnenort naar een soort opvang/revalidatie in Lutjebroek. Ze had wat verlammingsverschijnselen aan haar linker zijde, maar dat begint zich een beetje te herstellen. Als ze naar Lutjebroek gaat, krijgen we dat te horen en kunnen haar daar opzoeken. We zullen haar dus voorlopig moeten missen en of ze nog eens terugkomt is afwachten hoe het herstel verloopt. Ze hoopt wel weer tekunnen biljarten in de toekomst. We wensen haar van harte beterschap toe.

Libre.

Peter Burger behaalde de afgelopen week de hoogste score met 20 matchpunten. Hij maake tegen Ronald Houtman 29 caramboles en dat zijn er 13 boven zijn gemiddelde. Ik zou zeggen vasthouden dit niveau. Marcel Dröge was tegen Ben Haring erg goed op dreef en maakte maar liefst 106 caramboles, met daarbij een fraaie serie van 33. Ben zat ook boven zijn gemiddelde met 33 gemaakte caramboles. Marcel verdiende hiermee 19 matchpunten en staat meteen boven aan de ranglijst van deze periode. In de partij tegen Theo Wijker ging het een ietje minder, maar toch maakte Marcel er 94 en dat zijn er 31 boven zijn moyenne. Proficiat! Ton Jacobs speelde tegen André Turenhout een prima partij met 56 gemaakte caramboles, een plus van 13 stuks. Robert Paul van Maas en Theo van Kippersluis behaalden allebei 15 matchpunten en speelden dus beiden meer dan 30% boven hun gemiddelde. Verder laat ik het hierbij.

Driebanden.

Er zijn 2 driebanden partijen gespeeld. Van de 4 deelnemers haalde alleen Nico Wingelaar zijn te maken aantal niet, want hij maakte er tegen Frans Dröge maar 4, dus ook 4 te weinig. Frans maakte er 22 en behaalde met gemak zijn te maken aantal van 20. Ik speelde tegen Marcel Dröge en maakte er 16, dus 3 boven mijn gemiddelde en was daar zeer tvreden over. Marcel maakte precies zijn te maken aantal van 18.

Bandstoten.

Robert Paul van Maas speelde tegen Joop van de Pavoordt en deed dat erg goed, met 26 gemaakte caramboles, hetgeen er 11 boven zijn gemiddelde zijn. Resultaat 19 matchpunten. Ton Jacobs deed deze week mee met bandstoten en maakte 37 caramboles en dat zijn er 13 boven zijn gemiddelde en behaalde daarmee 17 matchpunten. Ronald Houtmen, waaregen Ton speelde kwam er net 2 te kort. André Turenhout speelde tegen Ben Haring en deed dat prima met 12 gemaakte caramboles, een plus van 4.

Verder was er niet veel positiefs te vertellen over het bandstoten.

Wedstrijdleider Han Nierop