Nieuwsbrief Clubcompetitie 4 mei 2023

Algemeen.

We hadden vorige week dus geen clubavond vanwege Koningsdag en dus was er geen Nieuwsbrief die week, daarom heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de stukken voor de Jaarvergadering in orde te maken, want die Jaarvergadering is al op 11 mei, dus de volgende week. Als we vroeg klaar zijn met de vergadering zal ik toch nog wat partijen indelen voor de mensen die dat willen. Alleen libre partijen. Ik kom langs om te inventariseren wie mee wil doen. Het zijn wel vrije partijen.

Libre.

Toch nog wat opmerkingen van de wedstrijden van 20 april. Alida Mulder was goed op dreef deze avond, want ze maakte tegen Pim Kee twee maal haar te maken aantal met 12 caramboles, resultaat 22 matchpunten. Ronald Houtman speelde prima tegen Robert Paul van Maas en maakte er 29, een plus van 12 stuks. Robert Paul deed het ook goed en maakte er eveneens 29, een plus van 6. In de andere partij van Ronald tegen Aris Oensen waren de rollen omgekeerd, want nu scoorde Aris 19 matchpunten met 30 caramboles meer dan de 41 die hij moet maken en Ronald bleef steken op 10 gemaakte caramboles.Thijs Moes speelde erg goed tegen Robert Paul van Maas en maakte er 33, hetgeen een plus is van 13 caramboles, zodat hij 18 matchpunten aan zijn totaal kon toevoegen. Hetzelfde deed Ben Haring tegen Karel Hulspas. Hij maakte er 41 en dat zijn er 16 boven zijn gemiddelde. Karel deed het ook niet verkeerd, want hij eindigde met 9 caramboles boven zijn moyenne. Jammer dat Karel de partij eindigde met 5 poedels, anders had er nog veel meer in gezeten. Theo van Kippersluis weet steeds beter om te gaan met zijn handicap, want tegen Joop van de Pavordt maakte hij er 15, dus volhouden maar en dat deed hij, want tegen Ben Haring maakte hij er 14. Respectiefelijk 5 en 4 boven zijn moyenne.

Verder geen commentaar

Driebanden.

Marcel Dröge speelde erg goed tegen Aris Oensen, want hij maate er maar liefst 28 en dan nader je het gemiddelde van 1,000 en dat is best bijzonder bij onze club. Aris kwam net 1 carambole te kort om zijn gemddelde van 0,400 te halen. Frans Dröge en Thijs Moes speelde tegen elkaar en voor beiden wilde het niet zo best lukken. Andere keer beter zou ik zeggen. Ik zou een partijtje driebanden spelen tegen Pim Kee, maar halverwege de partij kwam zijn vrouw hem ophalen, dus is de partij niet uitgespeeld. Achteraf wilde Pim hem toch wel uitspelen, maar toen waren we al gestopt helaas. Volgende keer beter communiseren dus.

Bandstoten.

Laurens Groenendijk had ik gechartert om een partijtje bandstoten mee te doen, omdat ik oneven uitkwam met indelen. Hij speelde tegen Peter Burger en maakte 28 caramboles, een plus van 11 stuks, dus hij is het nog niet verleerd, ondanks dat hij bijna nooit meedoet met bandstoten. Peter deed het ook goed en maakte er 3 boven zijn gemiddelde met 12 gemaakte caramboles. Verder geen opmerkingen. 

Wedstrijdleider Han Nierop