Nieuwsbrief Clubcompetitie 4 april 2024

Algemeen.

De eerste 4 wedstrijden voor het clubkampioenschap libre worden vandaag gespeeld. Dit zijn: Theo van Kippersluis tegen Wouter Kiezebrink, Marcel Dröge tegen Ruud Beers, Joop van de Pavoordt tegen Han Nierop en Ronald Houtman tegen Robert Paul van Maas. De 4 winnaars van deze partijen gaan de volgende week verder, dan zullen ook de wedstrijden worden gespeeld voor het clubkampioenschap Driebanden.

Binnen kort kom ik bij iedereen langs om te inventariseren wie komend seizoen meedoet met teamen en met eventuele deelname aan pk’s libre, bandstoten of driebanden. Hierover kan nu reeds worden nagedacht. Ik zou zeggen: Doe mee, want het is toch wel leuk dat er leden van onze vereniging deelnemen aan een Districts finale of zelfs Gewestelijke finale.

Libre.

Het was de afgelopen week Ronald Houtman die de hoogste score liet noteren. Tegen Joop van de Pavoordt maakte hij 31 caramboles en dat zijn er 14 meer dan de 17 die hij behoort te maken. Resulaat 20 matchpunten. Joop deed het ook niet slecht en behaalde 19 matchpunten met 21 gemaakte caramboles en een positief saldo van 9. Coos Zijp is deze periode erg goed begonnen en ging tegen Wouter Kiezebrink op dezelfde wijze verder. Hij maakte 37 caramboles en dat zijn er 14 boven zijn gemiddelde. Tegen Nico Wingelaar ging het een ietsje minder voor de wind, maar toch 7 caramboles in de plus. Met deze goede resultaten staat hij boven aan de ranglijst en nu vasthouden zou ik zeggen. Het geeft de burger moed bij de deelname aan Keuze 93 voor Coos. Marcel Dröge maakte tegen Wouter Kiezebrink 102 caramboles, een prima partij derhalve, met bijna geen poedels. Ook Marcel staat erg hoog op de ranglijst, dus het wordt nog spannend tussen Coos en Marcel. Frans Limmen deed het tegen Joop van de Pavoordt naar behoren en maakte 41 caramboles, 12 boven zijn gemiddelde.

Verder geen commentaar

Driebanden.

Nico Wingelaar en Frans Limmen speelde weer tegen elkaar, evenals vorige week en wederom was het Nico die de partij naar zich toe trok. Het was toch een bijzondere partij, want Frans stond de hele tijd voor op Nico, maar Nico sloeg toe in de laatste 2 beurten, waarin hij 5 driebanders maakte en Frans toch nog het nakijken gaf. Frans en Marcel Dröge speelden tegen elkaar, maar behaalden allebei hun punten niet.

Bandstoten.

Theo van Kippersluis maakte tegen Robert Paul van Maas 11 caramboles, hetgeen er 3 boven zijn gemiddelde zijn. Robert Paul kwam helaas niet in zijn spel en maakte er maar 10. Joop van de Pavoordt maakte tegen Ronald Houtman 9 caramboles en dat zijn er 2 meer dan de 7 die op de kaart staan. Ronald maakte precies zijn te maken aantal van 12. Verder geen bijzonderheden.

Wedstrijdleider Han Nierop