Nieuwsbrief Clubcompetitie 30 mei 2023

Algemeen.

Afgelopen donderdag was het de laatste clubavond van het seizoen 2023 – 2024 en in de librecompetitie

was Joop van de Pavoordt de periodekampioen met op de tweede plaats Robert Paul vam Maas en hiermede hebben ze zich reeds geplaatst voor het Clubkampioenschap in april 2024.

De driebanden- en Bandstootcompetitie gaat na de vakantie gewoon verder, dus hiervan zijn nog geen periodekampioenden bekend.

Nog even ter herinnering: Op zaterdagmorgen 10 juni kan er voor de vereniging mee worden gedaan aan een fietstocht van 30 km, waarmee je per fietser 40 euro kan verdienen voor de biljartclub, met een maximum van 10 fietsers per vereniging. Geef je snel op bij Ruud Beers, tel. 0620445237. De start is vanaf 10 uur, bij de tafeltennisvereniging DOV, Sporthal Zuid.

Deze week begint de zomercompetitie. Op woensdag Bandstoten, op donderdag Libre en op vrijdag Driebanden. De aanvang is om ongeveer 19.00 uur.

Op donderdag 31 augustus 2023 beginnen we weer met de normale clubavond en dan hoop ik jullie allemaal weer te zien en hopelijk nog een paar meer.

Libre.

Afgelopen donderdag was het Karel Hulspas die de beste partij afleverde. Hij maakte tegen Marcel Dröge 42 caramboles en dat leverde hem 18 matchpunten op. Marcel deed het ook prima, want die maakte er 89, en dat zijn er 26 boven zijn gemiddelde. Theo Wijnker was tegen Coos Zijp ook goed bezig en maakte er 51. Een positieve score van 17 caramboles. Joop van de Pavoordt maakte tegen Henk Groot 13 caramboles, 3 boven zijn gemiddelde. Joop heeft deze periode goed gespeeld en werd vliegend periodekampioen. Het nadeel van goed spel is, dat je hierdoor meteen wordt verhoogd. Henk maakte precies zijn te maken aantal van 27. Tegen Jan Wagenaar maakte Joop van de Pavoordt eveneens 13 caramoles, dus had Joop een prima avond. Coos Zijp speelde tegen mij een prima partij met 10 caramboles boven zijn moyenne en ik kon maar niet op gang komen met 9 poedels in de eerste 12 beurten, dus dat was niet best van mij. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er zijn slechts 2 Diebandenpartijen gespeeld, dus daar ben ik snel klaar mee. Nico Wingelaar, die het nu 2 weken achter elkaar probeerde bij het driebanden, deed het prima, want hij maakte er 9 en 8 in 30 beurten. Ik had hem ingeschat op 5 te maken caramboles, dus dat zal na 6 partijen wel worden aangepast. Verder was er niet zoveel positiefs te melden.

Bandstoten.

Joop van de Pavoordt speelde bij het Bandstoten zelfs nog beter als bij het Libre, want nu maakte hij tegen Robert Paul van Maas 12 caramboles en dat zijn er 5 meer dan de 7 die hij moet maken, hetgeen hem 19 matchpunten opleverde. Theo Wijnker speelde tegen Ruud Beers een goede partij en maakte 24 caramboles, een plus van 5 en Ruud maakte er 3 boven zijn moyenne. Karel Hulspas speelde tegen Peter Kors, omdat Marcel Dröge andere werkzaamheden had. Peter is een oud lid van onze club en kan zoo mooi invallen als dat nodig is. Karel deed het niet verkeerd en maakte 22 caramboles, hetgeen er 5 meer zijn dan de 17 die hij behoort te maken. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop