Nieuwsbrief Clubcompetitie 30 maart 2023

Algemeen.

Helaas waren de 2 nieuwe mensen van de vorige week nu niet aanwezig en dat is erg jammer, maar we blijven de moed er in houden om meer leden te werven, dus voor iedereen: Doe je best!

Nico Wingelaar heeft het afgelopen weekeinde deelgenomen aan de Gewestelijke Finale Bandstoten 

3-de klasse in Wervershoof en kwam er eigenlijk niet aan te pas. Hij eindigde op de 8-ste en laatste plaats met 4 matchpunten en een gemiddelde van 0,572. Volgend jaar nieuwe kansen.

Donderdag beginnen we dus met het Clubkampioenschap Libre met 4 partijen. De week erop spelen we  Libre, Driebanden en Bandstoten met 4 finalisten per spelsoort allemaal 2 partijen, zodat de nummers 1,2,3 en bekend worden.

Libre.

Ons nieuwe lid Jaap van Slooten speelde tegen Ronald Houtman de beste partij van de avond. Jaap maakte 28 caramboles en dat is het dubbele aantal van wat hij moet maken, hetgeen resulteerde in 22 matchpunten. Zijn gemiddelde zal binnenkort waarschijnlijk moeten worden aangepast. Ruud Beers had ook een behoorlijke uitschieter, want tegen Henk Groot maakte hij 48 caramboles, 20 meer dan de 28 die hij moet maken en bijna geen poedels. Henk zat ook aan de positieve kant van de score, met 4 caramboles boven zijn gemiddelde. Nico Wingelaar maakte in de partij tegen Joop van de Pavoordt 28 caramboles, 9 boven zijn moyenne en tegen Ronald Houtman 25 caramboles, met een plus van 6. Joop blijft het ook goed doen en maakt bijna elke keer zijn te maken aantal wel. Nu had hij er 2 over en hierdoor voert hij de ranglijst aan. Pim Kee speelde tegen Peter Burger uitstekend met 31 gemaakte caramboles, een plus van 8 stuks. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Bij de driebanders deed deze week Pim Kee erg goede zaken door tegen Karel Hulspas maar liefst 16 caramboles te maken, waarmee hij 22 matchpunten verdiende. Met Karel ging het een stuk minder, want hij kwam niet verder dan 3 gemaakte driebanders. Jan Wagenaar en Frans Limmen, die de degens kruisten, deden het prima en maakten allebei hun te maken aantal. Frans had er zelfs 1 meer.

Bandstoten.

Peter Burger deed deze week een keer mee met het bandstoten, omdat we met de librepartijen al snel klaar waren. Hij maakte tegen Henk Groot 14 caramboles en dat zijn er 5 boven zijn gemiddelde. Ruud Beers deed het tegen Marcel Dröge lang niet verkeerd en maakte 24 caramboles, 7 boven zijn gemidelde en Marcel kwam er net 2 te kort. Theo Wijnker speelde tegen Joop van de Pavoordt en maakte er 27, dat zijn er 8 meer dan de 19 die hij moet maken. Ronald Houtman zit de laatste weken een beetje in een dip en dan vooral in de librecompetitie. In de partij tegen Ben Haring ging het weer als vanouds en maakte hij er 16 en dat zijn er 4 meer dan de 12 die op de kaart staan. Ben maakte precies zijn te maken aantal van 14.

Verder geen comentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop