Nieuwsbrief Clubcompetitie 3 november 2022

Algemeen
Afgelopen donderdag heeft voorzitter Ruud Beers het woord even genomen om het geven van rondjes tijdens het biljarten aan de kaak te stellen, want het komt meerdere malen voor dat een lid naar huis gaat en dan alleen een kopje koffie moet afrekenen. Ruud stelde voor dat in het vervolg iedereen zijn eigen consumpties afrekent. Het is uiteraard niet verboden om iemand op een consumptie te tracteren. Dat moet iedereen voor zich zelf weten.
Tellers en schrijvers voor zaterdag 5 november. De wedstrijden beginnen dan om 12.00 uur!!

Libre
Peter Burger had voor de tweede achtereenvolgende week een prima partij. Tegen Ben Haring maakte hij 23 caramboles en dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde. Ben kon zijn te maken aantal van 24 lang niet halen en bleef steken op 18 caramboles. Tom Jansen deed het ook geod tegen Coos Zijp en maakte er 24 met in de 18-de beurt zelfs een serie van 10 car. Ben Haring speelde in de prtij tegen Joop van de Pavoordt veel beter dan tegen Peter Burger, want nu maakte hij 33 caramboles, met weinig poedels. Joop kwam er slechts 2 te kort.
Laurens Groenendijk wilde deze periode in de libre competitie meespelen en deed dat tegen Karel Hulspas naar behoren, met 38 gemaakte caramboles, 10 boven zijn moyenne van 1,40. Perry Rolle begint na een lange tijd van afwezigheid wegens ziekte, zijn oude niveau weer te benaderen. Tegen Joop Dekker maakte Perry er 18 en dat zijn er 4 boven zijn gemiddelde. Ga zo door!

Driebanden
Er waren maar 4 driebanders op komen dagen. Frans was naar de Wereldbekerwedstrijden in Veghel, dus was afwezig. Pim Kee had kennelijk iets anders of was het vergeten. Niet getreurd, toch lekker biljarten.
Bij de driebanders speelde Marcel Droge een prima partij tegen Jan Wagenaar met 24 gemaakte caramboles en vooral na 10 beurten erg weinig poedels. Jan zat ook in de bonus met 1 carambole boven de 9 die hij moet maken. Frans Limmen deed hetzelfde als Jan Wagenaar tegen Marcel met 1 carambole in de plus. Jan kwam helaas niet verder dan 5 gemaakte driebanders. Tegen Aris Oensen ging het met Marcel Droge een heel stuk minder goed dan tegen Jan Wagenaar, want nu kon hij slechts 7 caramboles maken. Aris maakte er 14 en dat is er 1 boven zijn moyenne.

Bandstoten
Robert Paul van Maas maakte tegen Tom Jansen 20 caramboles en dat is een plus van 8, proficiat! Marcel Droge maakte tegen Nico Wingelaar 43 caramboles en dat zijn er 8 meer dan hij behoort te maken. Nico kwam er slechts 1 te kort. Karel speelde goed tegen Theo van Kippersluis met 23 gemaakte caramboles, een plus van 5 stuks. Theo kon zijn draai helaas niet vinden, met zijn handicap aan zijn ogen. De ene keer gaat het goed en de andere keer wil het helemaal niet lukken en zo een avond was het afgeopen donderdag. Niet bij de pakken neer gaan zitten zou ik zeggen. Coos Zijp wil eigenlijk niet bandstoten, maar voor deze avond offerde hij zich op om tegen Frans Limmen te spelen (ik kwam oneven uit) en dat ging best goed met 2 car. in de bonus.

Wedstrijdleider Han Nierop