Nieuwsbrief Clubcompetitie 28 maart 2024

Algemeen

De Districts Finale Bandstoten 1-ste klasse is volgens mij zeer goed verlopen en bij deze wil ik iedereen bedanken die heeft geholpen bij het arbitreren en schrijven, want zonder deze hulp is het niet mogelijk om dergelijke wedstrijden te organiseren, dus nogmaals bedankt hiervoor. Onze leden Marcel en Frans Dröge hebben de Gewestelijke Finale niet kunnen halen. Marcel werd 4-de met een gemiddelde van 2,213 en Frans eindigede op de 7-de plaats met een gemiddelde van 1,993 en dat is eigenlijk prima.

Volgende week beginnen de 4 partijen voor het clubkampioenschap libre en hoop dat iedere deelnemer dan op de clubavond komt. Iedere finalist speelt dan 1 partij voor het clubkampioenschap en 1 partij voor de normale competitie.

Libre.

Coos Zijp is wat gezakt in het aantal te maken caramboles, maar daar was in de partij tegen Frans Dröge niet veel van te merken, want hij maakte er 41, met in de 2-de beurt een fraaie serie van 13 caramboles en dat gebeurt niet iedere week. In de partij van Coos tegen Pim Kee ging het een ietsje minder voortvarend, maar toch maakte hij 7 caramboles boven zijn gemiddelde. Pim had er 2 meer. Ton Jacobs speelde tegen Joop van de Pavoordt een goede partij met weinig poedels en 57 gemaakte caramboles, 18 in de plus. André Turenhout speelde tegen Nico Wingelaar en deed dat vrij goed. Hij maakte er 16 en dat zijn er 4 boven zijn gemiddelde. Nico haalde zijn punten helaas niet. Verder geen commentaar

Driebanden.

Er zijn 2 driebanden partijen gespeeld, maar daarover valt weinig te vertellen. Alleen Nico Wingelaar speelde boven zijn gemiddelde en had 1 carambole meer dan de 6 die hij moet maken. Frans Limmen, Jan Wagenaar en Han Nierop haalden hun te maken aantal niet.

Bandstoten.

Bij het bandstoten was het Robert Paul van Maas die het hoogste aantal matchpunten scoorde. Tegen Jeroen Zonnenberg maakte hij er 23 en dat zijn er 5 in de plus. Jeroen kwam er 2 te kort. André Turenhout behaalde 14 matchpunten tegen Theo van Kippersluis met 2 caramboles boven zijn moyenne. Theo kwam er 1 te kort. Theo Wijnker maakte tegen Pim Kee 24 caramboles en dat zijn er 4 boven zijn gemiddelde, dus ook 14 matchpunten. Verder geen bijzonderheden.

Wedstrijdleider Han Nierop