Nieuwsbrief Clubcompetitie 27 oktober 2022

Algemeen
Frans Droge heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Districtsfinale Driebanden 1-ste klasse van District NHM. Hij is als derde geeindigd met 10 matchpunten en zal waarschijnlijk wel worden uitgenodigd voor de Gewestelijke Finale( 9, 10 en 11 dec, in Duinstreek). Marcel Droge heeft zich als 4-de geplaatst voor de districtsfinale Driebanden 1-ste klasse. Deze finale wordt op 2, 4 en 5 november gehouden in De Draaikolk te Den Helder.
De eerste periode van het seizoen 2022-2023 is nu afgelopen. In de Libecompetitie is ondergetekende op de eerste plaats geëindigd en Tom Jansen op de tweede. Bij de Driebanders waren dat Jan Wagenaar 1 en Frans Limmen 2. De moyennes zijn soms iets aangepast en wel alleen naar boven.
Librecompetitie: Ronald Houtman gaat naar 18, Ben Haring en Robert Paul van Maas gaan naar 24 en ik ga naar 46 car.
Bij de driebanders is alleen Frans Limmen 1 car. omhoog gegaan en wel naar 9 te maken car.
De onderlinge teamcompetitie van de verenigingen die in et Biljartcentrum spelen is ook weer begonnen. Het lijkt me leuk om daarvoor zoveel mogelijk leden uit te nodigen die niet aan wedstrijden van de Bond deelnemen. Op woensdag 23 november speelt HHW tegen Het Groene Laken. Wie graag mee wil doen daaraan, kan zich bij me melden.

Libre
Peter Burger speelde tegen mij een prima partij en maakte tweemaal zoveel caramboles als de 16 die hij moet maken. Dit proberen vast te houden zou ik zeggen. Rob Oliemans had tegen Tom Jansen ook een uitschieter van jewelste. Hij maakte 120 caramboles en een fraaie serie van 26 stuks. Tom Jansen deed het tegen Karel Hulspas stukken beter als tegen Rob en maakte 25 caramboles en dat zijn er 8 boven zijn gemiddelde. Verder geen commentaar.

Driebanden
Bij de driebanders schoot Frans Limmen uit zijn slof, want tegen Laurens maakte hij er 16 en dat is tweemaal zijn te maken aantal van 8. Laurens maakte precies zijn te maken aantal van 10. Frans Droge had tegen Pim Kee ook een positieve uitschieter met 32 gemaakte driebanders en een moyenne van 1,067. Marcel Droge speelde ook een goede partij tegen Frans Limmen met 25 gemaakte caramboles. Verder laat ik het hierbij.

Bandstoten
Bij het bandstoten was het wederom Rob Oliemans die de beste partij op de tafel legde. Hij maakte er 39 tegen Theo van Kippersluis. Theo maakte precies zijn te maken aantal van 11 car. Joop van de Pavoordt deed het tegen Ruud Beers niet verkeerd met 11 gemaakte caramboles, een plus van 4. Perry Rolle maakte tegen Robert Paul van Maas ook 4 caramboles boven zijn te maken aantal van 10. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop