Nieuwsbrief Clubcompetitie 26 oktober 2023

 

Er was deze week weer een nieuw kandidaat lid op onze clubavond. Zijn naam is Jos Valent en heeft nog niet vaak gebiljart. Met wat steun van deze en gene zal het hem zeker lukken om het biljarten onder de knie te krijgen en wensen hem daarmee veel succes toe. Wouter Kiezebrink heeft 3 avonden bij ons meegespeeld en heeft besloten het lidmaatscap te aanvaarden. Hij zal het inschrijfformlier invullen. Zijn moyenne is op dit moment 2,600 en dus moet hij 52 caramboles maken.

De voorwedstrijden driebanden 2-de klasse zijn achter de rug. Iedereen die heeft geholpen met tellen en schrijven wil ik bij deze bedanken voor hun inzet, want zonder hulp kunnen we geen wedstrijden organiseren, dus nogmaald bedankt,

Libre.

Ben Haring had dez week wederom de hoogste score van de avond. Tegen Wouter Kiezebrink maakte hij 40 caramboles en dat is een positief saldo van 15 stuks, hetgeen 18 matchpunten oplevert. Wouter maakte er 47 en dat is ook niet slecht. De serie van 16 van Wouter in de tweede beurt mocht er zijn. Henk Groot was tegen Ton Jacobs erg goed bezig en maakte 14 caramboles boven zijn gemiddelde, met 41 in totaal. Ton zat ook aan de positieve kant van de score en maakte er 46 en dat zijn er 3 boven zijn gemiddelde. Ruud Beers speelde goed tegen Karel Hulspas met 10 caramboles meer dan de 31 die hij moet maken. Karel kwam er niet aan te pas en maakte er slechts 17. Zowel André Turenhout als Ben Haring, die tegen elkaar uitkwamen, speelden respectievelijk 2 en 3 caramboles boven hun moyenne. Marcel Dröge blijft het in de libre-competitie goed doen. Tegen Jan Wagenaar maakte hij er 76, dat zijn er 13 boven zijn gemiddelde. Het is deze week de laatste avond van deze periode en dus ziet het er goed uit voor hem om periodekampioen te worden. Jan kwam slechts 6 caramboles te kort.Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er zijn twee drebandenpartijen gespeeld. Frans Limmen tegen Jan Wagenaar, waarbij Frans precies zijn te maken aantal haalde en Jan er 1 te kort kwam. Marcel en Frans Dröge speelden tegen elkaar. Frans maakte precies zijn te maken aantal van 20 en Marcel had er 5 te weinig. Het is deze week voor de driebamders ook de laatste avond van deze periode.

Bandstoten.

Kael Hulspas speelde uitstekend tegen Jos Valent en maakte er 29. Dat zijn er 12 boven zijn gemiddelde. Het ging dus een stuk beter dan in de libre-competitie. Ronald Houtman en Joop van de Pavoordt speelden gelijk en behaalden allebei 13 matchpunten. Ronald had er 2 boven zijn moyenne en Joop 1. Ruud Beers en Henk Groot speelden ook gelijk, met ieder 12 matchpunten. Ruud had er 1 over en Henk haalde precies zijn punten. We gaan met de bandstootcompetitie nog even door, want we houden over het hele jaar maar 1 competitie.

 

Wedstrijdleider Han Nierop