Nieuwsbrief Clubcompetitie 26 januari 2023

Algemeen.

                De onderlinge teamwedstrijd BV Heerhugowaard tegen ’t Kruis is gespeeld door Aris Oensen, Gerard van der Vliet en Fans Limmen. Aris en Frans wonnen 1 partij en Gerard wist ze allebei te winnen, een prima resultaat dus. Toch vind ik het vreemd dat niemand zich spontaan opgeeft voor een dergelijke teamwedstrijd, want ik moet elke keer bellen en vragen of iemand bereid is om mee te doen. Het lukt elke keer wel, maar toch vraag ik me af of we hiermee door moeten gaan. Voor Frans en Marcel is het natturlijk wel van belang dat dit een vervolg krijgt. We zullen zien.

Zaterdag en zondag houden we in ons Biljartcentrum de Gewestelijke Finale Libre 2-de klasse. We beginnen zaterdag al om 10.00 uur. Het begintijdstip voor de zondag wordt in overleg besloten en kan dus worden aangepast. Het beloven mooie wedstrijden te worden, want er zijn al 2 deelnemers gepromoveerd naar de eerste klasse, waaronder Alfons Dekker van de vereniging DVO uit Heerhugowaard.

Libre.

                Ruud Beers speelde tegen mij een uitstekende wedstijd, want hij maakte 55 caramboles, met als resultaat 19 matchpunten. Ik was ook dik tevreden met 66 gemaakte caramoles. Laurens Groenendijk was tegen Tom Jansen ook goed op dreef en maakte 39 caramboles en dat zijn er 10 boven zijn gemiddelde. Gertjan de Moes speelde tegen Frans Dröge een degelijke partij met weinig poedels maar zonder hoge series, met 8 caramboles in de plus. Frans maakte er 4 meer dan de 52 die hij moet maken. Verder waren er geen echte uitschieters meer te noemen. In bijna 55% van de uitslagen werd het aantal te maken caramboles niet gehaald en dat is wel eens beter geweest.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

                Er zijn slechts 3 driebanden partijen gespeeld en daarin heeft niemand zijn te maken aantal gemaakte caramboles gehaald. Frans Dröge kwam tegen Karel Hulspas 1 carambole te kort en ikzelf eveneens tegen Marcel Dröge. Toch was ik wel tevreden over het resultaat van 12 gemaakte driebanders, omdat ik eigenlijk nooit dat spelletje beoefen, toch wat vaker doen dus. Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Ronald Houtman speelde tegen Ben Haring een sterke partij met 17 gemaakte caramboles, 8 meer dan de 9 die hij behoort te maken. Coos Zijp liet tegen Joop van de Pavoordt zijn beste spel zien en maakte 9 caramboles meer dan hij volgens zijn gemiddelde zou moeten maken. De serie van 7 in de 18-de beurt springt er zeker uit. Joop maakte precies zijn punten.

Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop