Nieuwsbrief Clubcompetitie 25 januari 2024

 

Algemeen.

Jeroen Zonnenberg is nu als nieuw lid ingeschreven. We hopen nog steeds dat hij meerdere opvolgers krijgt in de komende tijd. We blijven hopen, want des te meer zielen, des te meer vreugd, zal ik maar zeggen.

André Turenhout zal misschien enige tijd afwezig zijn, omdat hij aan zijn slokdarm moet worden geopereerd. Hij is er al enige keren aan geholpen, maar het probleem keert steeds terug, vandaar deze operatie.

In de onderlinge teamcompetitie van het Biljartcentrum heeft BV Heerhugowaard met 10 – 4 verloren van DNO. Hopelijk de volgende keer een beter resultaat. Er is gespeeld dor Wouter, Pim en Theo van K.

Libre.

Pim Kee was deze week de man met de hoogste score van de avond. Tegen Frans Dröge maakte Pim 46 caramboles en dan begint hij zijn oude niveau te benaderen van voor de problemen met zijn ogen. De serie van 10 in de zevende beurt sprong er boven uit. Frans begon sterk, maar kon dat niet volhouden en maakte 40 caramboles, dus 16 te weinig. Jeroen Zonnenberg speelde erg goed tegen Karel Hulspas en maakte er uiteindelijk 55, met een keurige serie van 13 daarbij. Het leverde hem 16 matchpunten op. Ruud Beers begint de smaak te pakken te krijgen, want tegen Frans Dröge maakte hij er 42 en dat zijn er 11 boven zijn gemiddelde. Frans deed het ook niet slecht en maakte er 5 meer dan volgens zijn moyenne, met in de 5-de beurt een mooie serie van 15 caramboles. Theo Wijnker speelde erg goed tegen Ruud Beers en maakte 50 caramboles en dat zijn er 14 meer dan de 36 die hij moet maken. Ruud kwam nu slechts 1 carambole te kort. Peter Burger komt deze week ook in het verslag van de avod terecht, want hij maakte tegen Wouter Kiezebrink 21 caramboles, een plus van 5. Verder geen commentaar

Driebanden.

Door de lage opkomst heb ik besloten om niet te gaan driebanden en alleen te kiezen voor bandstoten.

Bandstoten.

Jeroen Zonnenberg speelde erg goed tegen Theo van Kippersluis. Hij maakte maar liefst 34 caramboles, met als resultaat 19 matchpunten. Theo kwam uit op 18 matchpunten, want hij maakte er 4 meer dan de 6 die hij behoort te maken. Frans Dröge was tegen Ronald Houtman erg goed op stoot, want zijn eindresultaat was 44 gemaakte caramboles, een plus van 14 stuks. Ronald maakte er 1 meer dan de 12 die op de kaart staan.

Verder laat ik het hierbij. 

Wedstrijdleider Han Nierop

P.S, Heb je zaterdag 10 februari niets te doen, kom dan naar Theater Cool naar ”Shaffy and Brass”, met zang van de Belgische zangeres Micheline van Hautem. Ik speel mee in het begeleidende orkest, vandaar deze oproep. Het begint om 20.15 uur en laat je verrassen.