Nieuwsbrief Clubcompetitie 24 november 2022

Algemeen.
Gisteravond is er een teamwedstrijd gespeeld door team BV Heerhugowaard tegen Het Groene Laken en met 7 – 7 gelijk gespeeld. Er is gespeeld door Henk Groot, Laurens Groenendijk en Frans Limmen. De uitslag tegen De Parelhof was niet 7 – 7, maar 5 – 9 in het voordeel van Parelhof. Op zaterdagmiddag 10 december zijn de volgende partijen en wel tegen De Grijze Duiven. Wie mee wil doen kan zich melden bij mij.
Volgende week houden we de Districts Finale 2-de klasse libre. De schrijvers wil ik nog mededelen dat ze na het melden door de arbiter van “Noteren”…. , dan eerst de tellijst invullen en daarna het scorebord bijwerken en niet na elke gemaakte carambole het scorebord aanpassen.
Ik heb laatst gezegd dat het een mogelijkheid is om de partijen wat te verlengen door naar b.v. 25 beurten over te gaan. Dit is een optie die ik in mijn achterhoofd hou. Ook zijn er berichten om te stoppen met driebanden en dan allemaal 2 partijen libre te spelen en daarna nog een partij driebanden of bandstoten. Denk hierover alvast na, dan ga ik het over een tijdje inventariseren.
Libre.
Gerard van der Vliet was na een lange tijd van afwezigheid op tijd om mee te doen aan de libre-competitie. Hij speelde tegen Ben Haring en maakte 41 caramboles, dus boven de 2,00 gemiddeld. Hiermee behaalde hij 17 matchpunten en meteen de beste van de avond. Ben behaalde ook zijn punten ruim en kon dus ook tevreden zijn. Gerard maakte tegen Perry Rolle ook ruim zijn te maken aantal ondanks de vele poedels. Door de series van 7, 8 en 10, kwam hij toch ruim boven de 27 die hij moet maken. Robert Paul van Maas speelde tegen Pim Kee een goede partij met 7 caramboles boven zijn gemiddelde. Pim wilde liever libre spelen in plaats van driebanden en behaalde ook zijn gemiddelde ruim. Tegen Henk Groot maakte Pim zelfs nog een paar caramboles meer dan tegen Robert Paul. Karel Hulspas speelde tegen Gertjan de Moes een degelijke partij met 5 caramboles in de plus en in de 17-de beurt een mooie serie van 10 caramboles. Hier laat ik het bij.
Driebanden.
Bij de driebanders speelde Frans Dröge de beste partij. Tegen Aris Oensen maakte Frans er 27 en dat is een moyenne van 0.900, waarmee je thuis kunt komen. Aris behaalde zijn te maken aantal net niet. In de partij van Frans Dröge tegen Marcel, ging het een ietsje minder en kwam Frans 2 caramboles te kort. Marcel maakte er 15 en zat dus ook aan de negatieve kant van de score met een te kort van 3. De overige twee partijen waren niet zo best en zal het daar dus niet over hebben en laat ik het hierbij.
Bandstoten.
Coos Zijp wil eigenlijk niet bandstoten, maar als ik oneven uitkom helpt hij me uit de nood om toch een partijtje mee te doen. Nu moest hij tegen Gerard van der Vliet en maakte maar liefst 25 caramboles en dat is meer dan tweemaal zijn te maken aaal van 12. Hiermee behaalde hij de hoogste score van de avond met 22
matchpunten. Gerard kwam er slechts 2 te kort. Joop van de Pavoordt schoot tegen Henk Groot uit zijn slof met 10 gemaakte caramboles, een plus van 3 stuks. Marcel Dröge speelde uitstekend tegen Karel Hulspas en maakte er 46, dat is een plus van 11. Met een serie van 11 en 14 en weinig poedels kom je een heel eind. Verder geen commentaar.
Wedstrijdleider Han Nierop