Nieuwsbrief Clubcompetitie   23 maart 2023

Algemeen.

Afgelopen week waren er wederom 2 mensen aanwezig op de clubavond om eventueel lid te worden en daar zijn we erg blij mee, want we kunnen best nog wat groeien in het ledental.

In het clubreglement staat dat de clubkampioenschappen zouden worden gehouden op 13 en 20 april, maar nu is het zo dat AZ en Feijenoord op die avond hun kwartfinales spelen. Daarom hebben we besloten om het clubkampioenschap op 30 maart en 6 april te houden. De deelnemers aan dit kampioenschap hebben intussen bericht daarvan ontvangen en hopelijk kan iedereen aanwezig zijn, zodat we geen invallers behoeven op te roepen. Volgende week beginnen we dan met het kampioenschap Libre met 8 finalisten. 

Ronald Houtman speelt tegen Ruud Beers, Marcel Dröge tegen Coos Zijp, Han Nierop tegen Karel Hulspas en Tom Jansen tegen Ben Haring. De winnaars gaan door en de verliezers vallen af. Mocht in een partij beide spelers precies hun te maken aantal hebben gemaakt in 20 beurten , dan wordt de partij met 5 beurten verlengd, totdat er een winnaar is. Deze 4 partijen worden gespeeld op tafel 1.

Libre.

Laurens Groenendijk had de afgelopen week de hoogste score. Tegen Aris Oensen maakte Laurens 53 caramboles, een plus van 24 en daardoor werden er 19 matchpunten aan zijn totaal toegevoegd en Aris kwam 10 caramboles te kort. Frans Dröge deed het tegen Thijs Moes helemaal niet verkeerd met 87 gemaakte caramboles in 20 beurten. Twee series van 15, een van 13 en een van 12 caramboles, dan schiet je al aardig op en Thijs had er 7 te weinig. Ben Haring speelde tegen Jan Wagenaar en maakte er 16 boven zijn gemiddelde. Jan kwam er helaas niet aan te pas en kwam niet verder dan 13 gemaakte caramboles. Theo van Kippersluis had een goede avond, want zowel in de partij tegen Joop van de Pavoordt als tegen mij, maakte hij 15 caramboles, een plus van 5 stuks. Joop zat ook aan de positieve kant van de score met een plus van 3, maar ik kwam er maar liefst 16 te kort. Ruud Beers speelde tegen Frans Dröge een goede partij met 41 gemaakte caramboles, een positief saldo van 13 stuks. Frans haalde zijn moyenne net niet.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

Frans Dröge nam het op tegen Jan Wagenaar en had na 30 beurten 1 carambole meer gemaakt dan de 20 die op de kaart staan en Jan maakte er 3 meer. Een goede partij dus voor beide spelers. Ik speelde tegen Thijs Moes en maakte er 9 en dat zijn er 4 te weinig en Thijs maakte er 8 en kwam er 2 te kort. 

Bandstoten.

Bij het bandstoten had Tom Jansen de hoogste score met 19 matchpunten. Hij maakte tegen Joop van de Pavoordt 16 caramboles en dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde. Joop deed het ook prima met 11 gemaakte caramboles en 4 in de bonus. De nieuwe mensen heb ik een voorlopig aantal te maken caramboles toegekend, welke na 6 partijen zullen worden herzien en de uitslagen eventueel gecorrigeerd.

Verder geen comentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop