Nieuwsbrief Clubcompetitie 23 februari 2023

Algemeen.

Vandaag wordt in Warmenhuizen de Algemene Vergadering van het District Noord West Nederland gehouden. Namens onze vereniging nemen Ruud Beers en Henk Groot hieraan deel. De besluiten die hierin worden genomen zullen we zeker kenbaar maken. Het is een groot probleem om genoeg arbiters te verwerven en ook is er nog gebrek aan een wedstrijdleider. Ronald Houtman is nu bezig aan een arbitercursus en ik hoop nog steeds dat hier meer liefhebbers voor zijn in de toekomst, want wij zitten ook wat krap in de clubarbiters.

De opkomst was afgelopen donderdagavond zeer slecht te noemen. Ik hoop dat het een incident is doordat er veel voetbal op de televisie is te zien. We zullen hopen op betere tijden.

Libre.

Theo Wijnker speelde tegen Frans Dröge een prima partij met 61 gemaakte caramboles en dat zijn er 24 meer dan de 37 die op de kaart staan. Met een serie van 13 en van 15 ben je al snel bij het te maken aantal. Frans kwam helaas niet goed in zijn spel, hoewel hij niet veel poedels maakte. Theo van Kippersluis speelde goed tegen Laurens Groenendijk, met 5 caramboles in de bonus. Laurens maakte er 1 boven zijn gemiddelde. Laurens maakte in zijn partij tegen Frans Dröge 44 caramboles en dat is een positief saldo van 15 stuks en meteen beginnen met een serie van 10 is altijd lekker. Nico Wingelaar deed het tegen Marcel Dröge niet verkeerd, met 28 gemaakte caramboles hetgeen er 8 meer zijn dan de 20 die hij moet maken. Marcel kwam er slechts 4 te kort om zijn moyenne te halen. Robert Paul van Maas zat tegen Tom Jansen, ook aan de positieve kant van de score met 33 gemaakte caramboles, 9 boven zijn gemiddelde. Frans Limmen deed tegen Aris Oensen hetzelfde als Robert Paul met 9 caramboles meer dan de 28 die hij behoort te maken. Marcel Dröge en Henk Groot speelde allebei boven hun gemiddelde. Marcel had er 14 meer en Henk 4, beiden tevreden denk ik zo.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er waren maar 2 drieband partijen, dus daar ben ik snel klaar mee. Frans en Marcel speelden tegen elkaar en behaalden allebei hun te maken aantal, waarbij Marcel de meeste machpunten behaalde met 5 caramboles over en Frans met 1 meer. Karel en ik behaalden het te maken aantal niet. Ik kwam er 4 te kort en Karel 1.

Bandstoten.

Nico Wingelaar speelde tegen Tom Jansen een prima partij met 22 gemaakte caramboles, dat is een bonus van 10, met als resultaat 20  matchpunten, het hoogste van de avond. Tom maakte zijn punten plus 1.

Robert Paul van Maas speelde tegen Frans Limmen een prima partij met 19 gemaakte caramboles en dat is een plus van 7. Frans had er 2 meer en was dus ook tevreden. Henk Groot en Ben Haring maakten allebei dik hun te maken aantal. Henk had er 6 meer en Ben 2. Omdat ik oneven uit kwam met het indelen van de partijen heeft Frans Limmen twee partijen gespeeld. Hij moest ook tgen Theo van Kippersluis en maakte wederom dik zijn te maken aantal met 4 caramboles in de plus. Theo maakte precies zijn te maken aantal van 8.

Wedstrijdleider Han Nierop