Nieuwsbrief Clubcompetitie 22 september 2022

Algemeen.
De problemen met mijn computer zijn voor het grootste gedeelte opgelost. Ik kan alleen nog geen e-mails versturen en wel ontvangen, maar dat wordt binnenkort opgelost, hoop ik.
Gistermorgen hebben we afscheid genomen van ons oud lid Joop Doodeman. Joop was al geruime tijd geen lid meer van onze biljartclub. Hij zat vanaf 2018 in Zuiderwaert en het laatste jaar in Sint Pancras, waar hij ook is overleden.
Pim Kee zijn gezondheid is sterk verbeterd en komt weer biljarten bij ons. Vorige week was hij het vergeten, omdat het nog niet geheel in zijn systeem zit. We wensen hem veel biljartplezier. Ik heb alle wedstrijden vanaf 25 augustus weer moeten invoeren, maar ga niet alle prima partijen van de 4
afgelopen weken de revue laten passeren en doe dat alleen van de afgelopen week. Gertjan de Moes is gevallen in de douche en heeft zijn ribben gekneusd. Voorlopig niet biljarten dus.
Libre
De beste partij werd de afgelopen week gespeeld door Joop van de Pavoordt. Hij speelde tegen Joop Dekker en maakte 23 caramboles, met in de 15-de beurt een keurige serie van 9 stuks. Het was wel opvallend, want Joop heeft flink in de lappenmand gezeten met een afgescheurde achillespees in mei van dit jaar. Gelukkig is hij vrij goed hersteld. Ben Haring speelde eveneens tegen Joop Dekker een erg goede partij met 35 gemaakte caramboles. Met Alida ging het tegen Theo Wijnker ook goed met 4 caramboles in de plus. Ronald Houtman blijft ook verbazen en speelde tegen mij erg goed met een moyenne van precies 1,000, 6 caramboles meer dan de 14 die hij moet maken. Hier wil ik het bij laten.
Driebanden
Bij de driebanders was het Jan Wagenaar met het hoogste percentage van zijn gemiddelde, 144%, met 14 gemaakte caramboles. Marcel Droge speelde tegen Jan Wagenaar een prima partij met 24 gemaakte caramboles, een plus van 6 stuks. Jammer dat het aantal driebanders wat laag is. Hierdoor moet je erg vaak tegen dezelfde tegenstander en dat is een beetje jammer.
Bandstoten
Bij het bandstoten speelde Ronald Houtman tegen Joop van de Pavoordt ook erg goed met 16 gemaakte caramboles, een plus
van 7 stuks. Robert Paul van Maas speelde tegen Joop Dekker een goede partij met 20 gemaakte caramboles, 8 boven zijn gemiddelde. Nu ik dit allemaal zo noteer, valt het me op dat al die goede biljarters uit hun slof schieten tegen Joop Dekker. Zal hij ze te mooi neerleggen? Tom Jansen speelde tegen Theo van Kippersluis een degelijke partij met een plus van 5 caramboles. Verder laat ik het hierbij.
Wedstrijdleider Han Nierop