Nieuwsbrief Clubcompetitie 22 februari 2024

Algemeen

Ik kreeg vorige week nog een verslagje van Frans Limmen over de onderlinge teamcompetitie van het Biljartcentrum.  Het is me toen niet gelukt om het in de nieuwsbrief van vorige week op te nemen, daarom doe ik dat nu maar. BV Heerhugowaard moest het opnemen tegen ’t Kruis ’69 en met 9 – 5 gewonnen. Pim Kee won een  partij en maakte daarin een serie van 18, prima gedaan! Jaap van Slooten won allebei zijn partijen, dus dat was ook goed en het was best wel een opsteker na paar weken vakantie. Frans Limmen speelde tegen een oud lid van onze club, Peter Abspoel, en won er een van de twee. Wel maakte hij in zijn gewonnen partij een fraaie serie van 10. De laatste wedstrijd is op 1 maart, waarin dezelfde leden deelnemen.

Ik ben vanavond afwezig, omdat ik voorwedstrijden bandstoten 2-de klasse moet spelen in Warmenhuizen. Coos Zijp en Karel Hulspas zullen de wedstrijden indelen.

Libre.

Het was de afgelopen week Ronald Houtman die de hoogste score van de avond op zijn naam schreef. Tegen Laurens Groenendijk maakte hij 34 caramboles en dat is het dubble aantal, met 22 matchpunten er bij. Laurens maakte er 42 en deed het dus ook niet verkeerd. Vooral de laatste beurt sprong er uit, want daarin maakte hij nog een serie van 12. Theo van Kippersluis maakte tegen Jaap van Slooten 24 caramboles en dat is evenals Ronald Houtman het dubbele aantal, want er staan er maar 12 op de kaart, ook 22 matchpunten dus. Robert Paul van Maas blijft goed presteren en maakt er tegen Ronald Houtman 37, een plus van 12. Ronald had zijn kruit verschoten, want hij kwam niet verder dan 14 gemaakte caramboles. Nico Wingelaar maakte tegen Frans Dröge 30 caramboles, 5 boven zijn gemiddelde en Frans had er 9 te weinig gemaakt. Frans Limmen speelde tegen Theo Wijnker en deed dat niet onverdienstelijk met 36 gemaakte caramboles, een plus van 6.

Hier laat ik het bij.

Driebanden.

Er zijn 2 partijen driebanden gespeeld. Over de partij van Jan Wagenaar tegen Marcel Dröge ben ik snel klaar, want dat was ver onder de maat. Marcel bleef steken op 9 gemaakte caramboles (50%) en Jan op 3 (30%)

Alleen Frans Dröge behaalde tegen Frans Limmen precies zijn te maken aantal van 21, doordat hij in de laatste 7 beurten nog 11 caramboles maakte. Frans maakte er 5, (50%), dus ook niet al te best.

Bandstoten.

Jeroen Zonnenberg maakte tegen Robert Paul 28 caramboles, dat zijn er 8 boven zijn gemiddelde. Robert Paul maakte er 10 en dat is ver onder zijn niveau. Ruud Beers deed het goed, ook tegen Jeroen Zonnenberg met 22 gemaakte caramboles, 5 boven zijn moyenne. Jeroen heeft 2 partijen gespeeld, omdat ik op een oneven aantal deelnemers uit kwam. Omdat Jeroen nog maar net lid is van onze vereniging, heeft hij veel minder partijen gespeeld dan de andere leden, vandaar.

Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop