Nieuwsbrief Clubcompetitie 21 september 2023

Algemeen.

De opkomst was gelukkig deze week aanzienlijk beter de de voorgaande weken. Er was zelfs een, misschien toekomstig lid aanwezig. Zijn naam is Tim de Ruyter en speelde meteen al erg goed, met een moyenne van bijna 4,00, dus daar kunnen we misschien nog wat van opsteken. 

Het rooster voor de tellers en schrijvers voor de voorwedstrijden en finales is aangepast en naar iedereen opgestuurd. Meteen kreeg ik daarop al een wijziging, want Frans Limmen kan op 18 en 19 november niet arbitreren omdat hij dan in de Filipijnen is. Die twee dagen moeten dus over de andere arbiters worden verdeeld, derhalve heb ik Coos voor 18 noveber toegevoegd en Ronald voor 19 november. Het aangepaste schema stuur ik jullie op.

Libre.

André Turenhout speelde tegen de nieuwekomer Tim de Ruyter en maakte 16 caramboles en dat zijn er 6 boven zijn gemiddelde en dus 18 matchpunten. Tim maakte er 58 en speelde dus bijna 3 gemiddeld. Ik speelde goed tegen Frans Dröge en maakte 68 carambles, hetgeen er 21 meer zijn dan de 47 die op de kaart staan. Ronald Houtman speelde goed tegen Bram Geene en maakte er 8 meer dan de 17 die hij moet maken. Bram kwam erg moeizaam op gang en maakte er uiteindelijk maar 3. Frans Dröge speelde tegen Jan Wagenaar en ze deden het allebei prima, met ieder 15 matchpunten. Frans maakte in de 15-de beurt een keurige serie van  25. Pim Kee speelde een goede partij tegen Coos Zijp met 36 gemaakte caramboles, 10 boven zijn gemiddelde. Peter Burger speelde tegen Marcel Dröge goed en dacht nadat hij zijn 16 te maken caramboles had gemaakt, dat hij klaar was, maar ja wij spelen al een tijdje de partijen met een vast aantal beurten van 20, dus toen heeft hij er nog 4 aan het totaal kunnen toevoegen.  Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er werd deze avond slechts 1 driebandenpartij afgewerkt en wel Marcel Dröge tegen Jan Wagenaar. Bij beide spelers wilde het echter niet lukken en behaalden slechts tussen de 50 en 60% van hun te maken aantal. Ik had Frans Dröge nog ingedeeld tegen Tim de Ruyter, maar die heeft het zeker niet goed begrepen, want was ondertussen naar huis gegaan.

Bandstoten.

Theo van Kippersluis maakte tegen André Turenhout 9 caramboles, 3 boven zijn moyenne, dus goed te noemen. André maakte er 2 meer en was dus ook tevreden. Ben Haring was tegen Theo Wijnker goed op stoot en maakte 22 caramboles, acht boven zijn gemiddelde. Verder geen commentaar, want er is niet veel goeds meer te vermelden.

 

Wedstrijdleider Han Nierop