Nieuwsbrief Clubcompetitie 21 maart 2024

Algemeen

Ik hoorde via Ruud Beers dat ons oud lid Joop Dekker deze week is overleden. Hij is 86 jaar geworden en wensen zijn familie veek sterkte toe om het verlies te verwerken. In januari 2023 heeft hij voor het laatst de clubavonden bezocht.

Op 4 en 11 april worden de finales gespeeld voor het clubkampioenschap Libre en Driebanden. 

Aangezien we maar 1 competitie Bandstoten hebben gedraaid dit seizoen, zijn de plaatsen 1,2 en 3 reeds bekend.

  1. Theo van Kippersluis
  2. Robert Paul van Maas
  3. Ruud Beers.

Daarom spelen we alleen de finales Libre met 8 deelnemers (gedurende 2 weken) en finale Driebanden met 4 deelnemers  (gedurende 1 week) De finalisten krijgen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.

Voor de finale Libre hebben zich geplaatst: Joop van de Pavoordt, Robert Paul van Maas,Marcel Dröge, Theo van Kippersluis, Ruud Beers, Ronald Houtman, Wouter Kiezebrink en Han Nierop.

Voor de finale Driebanden zijn dat: Frans Dröge, Frans Limmen, Jan Wagenaar en Nico Wingelaar.

In de teamcompetitie is het team HHW 2 op de tweede plaats geeindigd, een prima resultaat derhalve. Het is mij niet bekend of het team nog verder mag in de landelijke competitie voor teams.

In de Districts Finale Bandstoten 3-de klasse is Robert Paul van Maas op de zevende plaats geeindigd, dus zit er dit keer geen Gewestelijke Finale in voor Robert.

Libre.

In de Libre competitie speelde Marcel Dröge tegen mij de sterren van de hemel, want hij maakte 124 caramboles, met in de tweede beurt meteen al een serie van 27. Ik maakte er 68 en dat was ook ver boven mijn moyenne. Ton Jacobs speelde goed tegen Theo van Kippersluis met 56 gemaakte caramboles en dus 13 in de plus. Theo had er 2 meer. Marcel maakte er tegen Nico Wingelaar een stuk minder dan tegen mij, maar toch haalde hij dik zijn punten met 81 gemaakte caramboles. Mijn hulp bij de westrijdleiding, Coos Zijp speelde goed tegen Robert Paul van Maas met 32 gemaakte caramboles en daarbij een serie van 11 stuks, niet gek! Verder geen commentaar

Driebanden.

Geen driebanden deze week.

Bandstoten.

Theo van Kippersluis blijft verbazen, want nu maakte hij tegen Wouter Kiezebrink 10 caramboles en dat zijn er 4 in de plus, met als resultaat 18 matchpunten. Wouter had zijn avond niet en maakte er nmaar 12. Marcel heeft een goede generale gespeeld voor de Districts Finale Bandstoten eerste klasse, die deze week zijn begonnen, want hij maakte er 44, met in de 8-ste beurt een mooie serei van 14. Verder laat ik het hierbij.

Wedstrijdleider Han Nierop