Nieuwsbrief Clubcompetitie 20 oktober 2022

Algemeen
Deze week houdt het bestuur van de BVH een vergadering. Mochten er leden zijn die vragen hebben aan het bestuur, stel ze dan aan een van de bestuursleden. Op 2 november is de eerste avond van poule B van de voorwedstrijden libre 2-de klasse. Kijk op de lijst of je moet tellen/schrijven, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Waarschijnlijk beginnen we op zaterdag 5 november op 12.00 uur, omdat het anders te laat wordt. Er zijn als het goed is 7 deelnemers en moeten we 21 keer opzetten, 7 rondes. Alle deelnemers moeten 90 caramboles maken in uiterlijk 40 beurten. Het ziet er naar uit dat we op beide woensdagen 2 rondes spelen en op zaterdag 3 rondes.

Libre
Ronald Houtman had wederom de hoogste score met 17 matchpunten. Hij maakte in de partij tegen Joop van de Pavoordt 22 caraboles. Acht boven zijn gemiddelde. In de partij van Ronald tegen Ruud Beers ging het een ietsje minder goed, maar toch 2 carambles meer dan de 14 die hij behoort te maken. Ben Haring had ook een goede avond, want tegen Karel Hulspas maakte hij 28 caramboles, 7 in de plus en tegen Rob Oliemans zelfs nog 1 carambole meer. Verder geen echte uitschieters te noemen.

Driebanden
Jan Wagenaar speelde goed tegen Frans Limmen en maakte 3 caramboles meer dan de 9 die hij moet maken. Jan staat mede hierdoor boven aan de ranglijst. Frans maakte precies zijn te maken aantal van acht. Frans Droge en Aris Oensen speelde tegen elkaar en maakten allebei dik hun punten. Frans had er 1 meer en Aris 2. Aris maakte tegen Fans Limmen precies zijn te maken aantal van 13 en had dus een goede avond. Frans Droge maakte tegen Jan Wagenaar 23 caramboles en dat is een plus van twee. Toch knap als je dat tussen de bediening door voor elkaar kan krijgen. Verder geen commentaar.

Bandstoten
Rob Oliemans speelde tegen Tom Jansen uitstekend met 42 gemaakte caramboles, in de 14-de beurt een keurige serie van 10. Vorige jaar heeft Rob bij het bandstoten er een beeje met de pet naar gegooid, want hij moet er nu slechts 20 maken en dat is ver onder zijn niveau. Frans Limmen speelde erg goed tegen Ben Haring en maakte 30 cramboles met weinig poedels. Ronald Houtman speelde bij het bandstoten ook goed. Tegen Nico Wingelaar maakte hij er 13 en dat zijn er 4 in de plus. Nico maakte precies zijn te maken aantal van 12 caramboles, doordat hij in de laatste 4 beuren er 8 aan zijn totaal toevoegde. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop