Nieuwsbrief Clubcompetitie 20 april 2023

Algemeen.

Op Koningsdag 27 april is het Biljartcentrum gesloten, derhalve is er geen clubavond.

Op Dodenherdenking 4 mei 2023, is het een normale clubavond. Zelf ben ik in verband hiermee pas om 21.00 uur aanwezig, omdat ik eerst met de Fanfare moet spelen tijdens de Herdenking op de Dreef. Coos en Ruud zullen de wedstrijden indelen en ik zorg dat de spullen daarvoor aanwezig zijn.

De laatste wedstrijden voor de teamcompetitie zijn gespeeld, met de volgende resultaten:

HHW 1 is als laatste op 1 na geeindigd in de klasse C2 en dat is het slechtste resultaat dat we ooit hebben gehaald, dus volgend jaar beter!  HHW 2 eindigde op de 5-de plaats van de klasse C3 en HHW3 werd in dezelfde poule als HHW 2 zelfs 3-de en kunnen hierdoor waarschijnlijk verder naar de voorrondes, maar dat  weet ik niet zeker, anders veel succes gewenst!

De onderlinge teamcompetitie van het Biljartcentrum is dit jaar gewonnen door de Biljartvereniging ’t Kruis.

Libre.

Alida Mulder speelde tegen Frans Dröge en had na 4 beurten haar te maken aantal van 6 al te pakken en eindigde met 11 gemaakte caramboles, dus 5 boven haar moyenne. Frans maakte ook ruimschoots zijn te maken aantal met plus 7 caramboles Aris Oensen speelde tegen Robert Paul van Maas uitstekend met 57 gemaakte caramboles, 16 boven zijn gemiddelde. Robert Paul deed het ook niet verkeerd met 6 caramboles in de plus. Marcel Dröge speelde tegen Frans Limmen een prima partij en maakte 82 caramboles, 19 meer dan de 63 die hij behoort te maken. De serie van 18 stak er boven uit. Frans had er 1 meer en dat kwam mede doordat hij in de laatste beurt nog een serie van 12 produceerde. Tegen mij speelde Frans ook goed met 41 gemaakte caramboles en in de 11-de beurt een keurige serie van 13 stuks. Ik speelde vrijwel mijn gemiddelde. Robert Paul van Maas speelde tegen Frans Dröge ook goed met 7 caramboles boven zijn gemiddelde, een goede avond dus voor Robert Paul. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er zijn geen partijen driebanden gespeeld deze avond, omdat de opkomst deze avond minimaal was.

Bandstoten.

Peter Burger speelde tegen Tom Jansen en maakte 13 caramboles en dat zijn er 4 meer dan de 9 die hij moet maken. Hiermee verdiende hij 16 matchpunten. Eveneens 16 matchpunten waren er voor Aris Oensen, die tegen Frans Limmen 33 caramboles maakte en dat zijn er 10 in de plus. Robert Paul behaalde eveneens 16 matchpunten tegen Jaap van Slooten met 21 gemaakte caramboles. Ik speelde tegen Marcel Dröge en wij behaalden allebei 15 matchpunten. Marcel maakte 45 caramboles, een plus van 11 en ik maakte 35 catamboles, een plus van 9. Henk Groot is niet voor niets clubkampioen bij het bandstoten, want tegen Ben Haring maakte hij er 5 meer dan de 16 die hij moet maken en scoorde daarmee ook 15 matchpunten. Ben zat ook aan de positieve kant van de score met een plus van 4. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop