Nieuwsbrief Clubcompetitie   2 maart 2023

Algemeen.

Frans en Marcel Dröge spelen allebei mee in de Districts Finale Bandstoten 1-ste klasse, welke in het Biljatcebrum Heerhugowaard worden gehouden met als westrijdleiding DNO. Woensdag 1 maart worden de eerste 2 rondes gespeeld en op zaterdag- en zondagmiddag daarna de overige rondes. We wensen Frans en Marcel veel succes toe. Gisteravond hebben zowel Frans als Marcel een partij gewonnen en verloren, dus alles is nog mogelijk.

Vanavond is de laatste avond van de clubcompetitie van deze periode. Volgende week beginnen we met de eerste periode van het seizoen 2023-2024 en wordt het weer een beetje als vanouds, want door de corona pandemie is het gedurende het afgelopen seizoen wat vreemd gegaan. Volgende week beginnen we dus met een schone lei en zullen alle moyennes worden aangepast, zowel omhoog als omlaag.

Jaap van Slooten had de advertentie gelezen in het weekblad Dijk en Waard en kwam de sfeer proeven bij onze vereniging. Hopelijk kunnen we hem binnen kort als lid inschrijven. Ik heb hem een voorlopig moyenne gegeven, dat na 6 partijen zal worden herzien. Thijs Moes heeft te kennen gegeven om weer bij ons te komen biljarten. Hij is van harte welkom.

De uitslagen van pk’s en finales zijn op internet te vinden en wel als volgt:

Google naar: knbb-livescore.nl en dan naar individueel(pk)carambole.

Dan naar: alle pk finales 2022-2023 en kies district Nood West Nedeland.

Hierin staan alle uitslagen.

Voor zaterdagmiddag 18 maart zoek ik nog 2 gegadigden voor de teamwedstrijd van de onderlinge competitie. Wie wil samen met Frans Limmen daaraan meedoen?

Libre.

Tom Jansen had de afgelopen week de hoogste score wat betreft matchpunten. Tegen Aris Oensen maakte hij 31 caramboles en dat zijn er 13 boven zijn gemiddelde en kon hiermee 20 matchpunten toevoegen aan zijn totaal. Aris maakte er ook 31, maar kwam er 15 te kort. Joop van de Pavoordt blijft het ook goed doen en maakte tegen Aris Oensen 20 caramboles en dat zijn er 8 boven zijn gemiddelde. Laurens Groenendijk speelde tegen Ben Haring een prima partij en maakte 44 caramboles, 15 boven zijn gemiddelde. Jammer dat hij in de laatste 7 beurten 5 poedels maakte, anders had het er nog veel beter uitgezien. Macel Dröge speelde tegen Robert Paul van Maas een fraaie partij met 82 gemaakte caramboles, met series van 11, twee van 13 en een van 14, hetgeen bijna gelijk staat aan zijn aantal te maken caramboles van 56. Frans Limmen maakte tegen Karel Hulspas 41 caramboles en dat is een plus van 13. Hij maakte geen hoge series, maar ook niet veel poedels en dan kom je een heel eind.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

Jan Wagenaar speelde tegen mij een erg goede partij en maakte 14 caramboles, met een mooie serie van 5 daarbij. Hij speelde tegen mij en ik kwam er niet aan te pas. Verder geen driebanders.

Bandstoten.

Ronald Houtman en Coos Zijp speelden tegen ekaar en behaalden allebei 18 matchpunten. Ronald had een positief saldo van 6 caramboles en Coos zelfs van 8. Nico Wingelaar en Ben Haring speelde beiden boven hun moyenne. Nico +4 en Ben +3 carambles. Verder geen nieuws.

 

Wedstrijdleider Han Nierop