Nieuwsbrief Clubcompetitie 2 februari 2023

Algemeen.

De Gewestelijke Finale Libre tweede klasse is achter de rug en al met al prima verlopen, met John van ’t Hoff als de terechte en ongeslagen winnaar. Voorzitter Ruud Beers heeft iedereen, die zijn steentje aan het slagen van deze finale heeft bijgedragen, bedankt voor hun inzet. Zonder jullie hulp kunnen we dergelijke wedstrijden niet organiseren, dus nogmaals, allemaal erg bedankt! De medailles waren, achteraf, niet bezorgd bij het Biljartcentrum en dus was het niet mogelijk de nummers 1, 2 en 3 een medaille om te hangen, dus dat moet nog gebeuren. Gelukkig zijn ze wel boven water gekomen, zodat we dat nog kunnen verzorgen. Het zou leuk zijn om dat op hun clubavond te doen, maar dat zien we nog wel.

Libre.

Ik zal maar niet te veel opmerkingen maken over mijn partij tegen Karel Hulspas, want dat was toch wel een enorme uitschieter, met 94 gemaakte caramboles, meer dan twee maal mijn te maken aantal van 46. Karel speelde ook erg goed met 37 gemaakte caramboles en een plus van 9. Nico Wingelaar speelde tegen Joop van de Pavoordt een goede partij en maakte 37 caramboles en dat zijn er 17 meer dan dat hij volgens zijn gemiddelde zou moeten maken. Joop zat ook aan de goede kant van de streep met een positief saldo van 4 caramboles. Met Theo van Kippersluis ging het ook voor de wind met 5 caramboles in de plus tegen Coos Zijp. Henk Groot deed weer eens van zich spreken door tegen Ben Haring 15 caramboles boven zijn moyene te spelen, met in de 13-de beurt een mooie serie van 12. Ben deed het ook niet verkeerd met 6 caramboles in de plus. Met Pim Kee gaat het ook steeds beter, want tegen Rob Oliemans speelde hij ver boven zijn gemiddelde met 9 caramboles meer dan de 22 die hij moet maken. Gerard van der Vliet en Theo van Kippersluis speelden tegen elkaar en speelden allebei 30% boven hun gemiddelde, niet slecht dus.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

Met het driebanden ben ik snel klaar, want er hadden maar 4 personen gekozen voor het driebanden.

Frans Dröge speelde tegen mij met het beste resultaat. Hij maakte 24 caramboles en dat zijn er 3 boven zijn moyenne. Ik had er 1 meer en was daar zeer tevreden over. Frans Limmen maakte tegen Karel Huspas precies zijn te maken aantal. Alleen Karel liet het een beetje zitten met 4 gemaakte driebanders, 3 te kort.

Bandstoten.

Rob Oliemans speelde erg goed tegen Ben Haring, met 42 gemaakte caraboles en dat is meer dan het dubbele, want hij moet er 20 maken. Dit lage aantal te maken caramboles komt doordat hij vorig seizoen zeer slecht heeft gespeeld en daardoor erg is gezakt in zijn te maken aantal. Ben Haring deed het overigens helemaal niet zo slecht en maakte 21 stuks, een plus van 6 caramboles. Henk Groot speelde tegen Tom Jansen een prima partij met 24 gemaakte caramboles en dat zijn er 11 boven zijn gemiddelde. Tom Jansen maakte er 3 meer, dus ook goed.

Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop