Nieuwsbrief Clubcompetitie 19 oktober 2023

Algemeen.

De voorwedstrijden driebanden 2-de klasse, zijn gisteravond begonnen. Door een elektrische storing, waardoor alle lichten uitvielen, moesten we besluiten de wedstrijden te staken. We waren bezig met de eerste ronde, die bijna klaar was, toen de stroom uitviel. We gaan zaterdag verder en spelen dan 3 rondes, maar eerst moet de partij die nog bezig was, worden afgemaakt. Het plan om deze voorwedstrijden in twee dagdelen af te ronden, mislukte hierdoor

We hebben in het bestuur afgesproken , dat we op 21 december weer een gezellige kerstavond houden met het spelen van een zogenaamde triatlon. Dat wil zeggen dat we allemaal 2 partijen spelen, waarbij we per partij een aantal caramboles libre moeten maken en daarna een aantal bandstoten en tot slot enkele driebanders.

Het Biljartcentrum is tussen de Kerstdagen en Nieuwjaar gesloten.

Libre.

Ben Haring liet er tegen Jaap van Slooen geen gras over groeien en maakte 47  caramboles en dat is bijna het dubbele aantal van de 25 die hij moet maken. Vasthouden zou ik zeggen. Jaap maakte ook dik zijn te maken aantal en was dus ook tevreden, denk ik. André Turenhout maakte tegen Ronald Houtman 18 caramboles en had daarmee een bonus van 8 caramboles met 20 matchpunten. Wouter Kiezebrink maakte tegen Joop van de Pavoordt 66 caramboles met 3 mooie series daarbij. Nog 1 week mag hij vrijblijvend deelnemen aan onze clubcompetitie en daarna moet hij besluiten om eventueel lid te worden. We hopen van wel, want het is voor ons niveau een keurige biljarter. Joop deed het trouwens ook goed met 19 gemaakte caramboles, zeven boven zijn gemiddelde. Robert Paul van Maas speelde tegen mij een goede partij met 38 gemaakte caramboles en 14 boven zijn moyenne. Ik had er 3 te weinig. Peter Burger speelde tegen Henk Groot en deed dat naar behoren. Hij maakte er 23 en dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde. Marcel Dröge had niet zo’n goede avond. Tegen Robert Paul maakte hij er 70 (7 over) en tegen Wouter Kiezebrink 39 (24 te weinig). Hij blijf wel de ranglijst aanvoeren. Verder geen commentaar.

Driebanden.

De opkomst van het aantal leden was niet al te groot en dus had ik besloten om maar geen driebanden te spelen en alleen te gaan bandstoten, evenals de vorige week. Misschien lukt het driebanden deze week wel.

Bandstoten.

Ronald Houtman speelde tegen Marcel Dröge een erg goede partij met 29 gemaakte caramboles en erg weinig poedels. Marcel had er twee meer dan de 34 die hij moet maken. Ronald behaalde volgens mij het hoogste aantal matchpunten, namelijk 26, dat ooit is behaald. Pim Kee deed deze week ook een keer mee met bandstoten en maakte er tegen Peter Burger 21 en dat zijn er 10 boven zijn gemiddelde. Dat gemiddelde is nog aan de lage kant, want Pim is de laatste tijd wel een stuk beter gaan biljarten. Zelf maakte ik tegen Ben Haring 38 caramboles, een plus van 14 en was daar erg tevreden over. Ben maakte ook dik zijn punten en had er 4 over. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop