Nieuwsbrief Clubcompetitie 19 januari 2023

Algemeen.
Het was afgelopen donderdag erg slecht weer, waardoor de opkomst nogal mager was. Toch was de laatste partij pas om 24.00 uur afgelopen. Dit komt doordat Frans en Marcel niet gelijktijdig kunnen spelen, omdat er ook moet worden bediend. In het vervolg zal ik er beter op letten dat ze zo snel mogelijk na elkaar kunnen spelen.
Ik zoek voor woensdag 25 januari en zaterdagmiddag 18 maart nog liefhebbers voor het spelen van een teamwedstrijd in de onderlinge competitie van het Biljartcentrum. Geef je bij me op!

Libre.
Tom Jansen speelde erg goed tegen Alida Mulder en liet de hoogste score van de avond noteren met 10 caramboles meer dan de 17 die hij moet maken. Resultaat: 17 matchpunten. Coos Zijp en Jan Wagenaar speelden gelijk met ieder 15 matchpunten. Coos had 10 caramboles boven zijn moyenne en Jan 8. Marcel Dröge maakte in de partij tegen Rob Oliemans 77 caramboles en dat zijn er 21 boven zijn gemddelde, ook 15 matchpunten.
Frans Dröge speelde prima tegen Joop van de Pavoordt en maakte slechts 1 poedel, hetgeen erg bijznder is op ons niveau. Uiteindelijk maakte Frans er 17 meer dan de 52 die op de kaart staan. Tegen mij maakte Frans er 6 meer en ik zelfs 11, dus geen klagen. Marcel speelde tegen Karel Hulspas ook goed met 70 gemaakte caramboles. Hiermee benaderde hij mij op 1 punt op de ranglijst na 4 gespeelde partijen. Gerard van der Vliet speelde tegen Ben Haring en zij kregen een beetje woorden met elkaar. We weten allemaal dat Gerard af en toe best kan klagen over de aanvangsstoten die hij voorgeschoteld krijgt. Maar we weten ook dat dit louter toeval is. Ben kan daar echter niet zo goed tegen. Laten we afspreken dit gedrag te vermijden, want je wint er niets mee en het gaat altijd ten koste van de goede sfeer. Verder geen commentaar.

Driebanden.
Er zijn 3 driebandpartijen gespeeld en Frans Dröge deed dat het beste. Hij maakte tegen Aris Oensen 27 caramboles en dat zijn er 6 boven zijn gemiddelde. Aris kwam er 3 te kort helaas. Marcel deed het ook niet verkeerd tegen Ben Haring en maakte 5 caramboles meer dan de 18 die hij moet maken. Ben kwam niet verder dan 5 caramboles en wenst dit experiment bij de driebanders, waarschijnlijk niet meer te herhalen. Verder geen commentaar.

Bandstoten.
Coos Zijp doet alleen mee aan het bandstoten als ik met de indeling oneven uit kom, maar meestal speelt hij wel goed. Nu speelde hij tegen Tom Jansen en maakte 7 carambles boven zijn gemddelde. Rob Oliemans en Ronald Houtmen, die tegen elkar speelden, deden het allebei goed. Rob had er 8 meer en Ronald 3.
Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop