Nieuwsbrief Clubcompetitie 18 januari 2024

Algemeen.

Afgelopen donderdagavond was Joop van de Pavoordt, ons oudste lid (87), afwezig en toen dacht ik, hopelijk is er niets ernstigs aan de hand want Joop is er bijna altijd. Hij was echter opgenomen in het ziekenhuis na een hartnfarct en is daar voor behandeld met het in inbrengen van enkele stands  en nu maakt hij het gelukkig weer goed. Nu nog revalideren, zodat hij over enkele weken weer aan biljarten kan denken. We wensen hem beterschap.

Robert Paul van Maas had zich geplaatst voor de Gewestelijke Finale Libre 4-de klasse, welke afgelopen week werd gespeeld in de Viaanse Molen in Alkmaar. Ruud Beers en ik waren van plan om daar op zondag naar toe te gaan om ons lid aan te moedigen en te steunen, maar ik kreeg een mailtje van Ruud, dat het niet nodig was omdat Robert Paul te laat was verschenen en de reserve speler al was ingezet. Robert Paul moest 30 minuten voor de aanvang aanwezig zijn en hij was in de veronderstelling dat het 15 minuten was. Erg jammer dus en een goede les voor de volgende keer. 

Libre.

Theo van Kppersluis moest tegen Frans Dröge spelen en allebei maakten ze dik hun punten. Theo maakte er 21 en dat zijn er 9 meer dan de 12 die hij moet maken. Frans deed het ook prima en maakte 74 caramboles en dat is een plus van 18. Ruud Beers speelde goed tegen Robert Paul van Maas met 40 gemaakte caramboles,  9 boven zijn gemiddelde. Robert Paul maakte precies zijn te maken aantal. Marcel Dröge speelde tegen Henk Groot en deed dat erg goed met 81 gemaakte caramboles, 18 boven zijn moyenne. Henk kwam er 4 te kort. Ik speelde tegen Wouter Kiezebrink en begon erg sterk met een serie van 17 vanaf de acquitstoot. Uiteindelijk had ik 10 caramoles meer dan de 47 die ik moet maken en was daar zeer tevreden over, omdat het de laaste tijd niet zo erg goed gaat met me. Karel Hulspas speelde goed tegen Jaap van Slooten met 37 gemaakte caramboles, ondanks de 11 poedels die hij maakte. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Bij de driebanders werd de beste partij gespeeld door Marcel Dröge. Hij speelde tegen Peter Kors, die af en toe langs komt en dan mee kan spelen, mits het aantal deelnemers niet al te hoog wordt. Marcel maakte 26 driebanders en dat is erg goed te noemen. Peter kwam niet verder dan 3 gemaakte caramboles. De andere partij van Frans tegen mij was niet al te best, dus daar zwijg ik maar over.

Bandstoten.

Ruud Beers speelde tegen Wouter Kiezebrink en deed dat uitstekend met 25 gemaakte caramboles, een plus van 8 stuks, Wouter kwam er 5 te kort. Ronald Houtman maakte er tegen Robert Paul van Maas 15 en had  daarmee dik zijn punten. Verder was het allemaal niet zo best en laat ik het hierbij.

Wedstrijdleider Han Nierop