Nieuwsbrief Clubcompetitie 17 november 2022

Algemeen
Op dit moment zijn de onderlinge teamwedstrijden aan de gang. Bijna alle clubs die in het biljartcentrum spelen komen dan tegen elkaar uit in een teamwedstrijd. Biljartvereniging Heerhugowaard doet ook hieraan mee. Er is 1 wedstrijd gespeeld tegen De Parelhof met 7-7 als resultaat. De volgende westrijd is tegen Het Groene Laken op woemsdag 23 november. Er zal worden gespeeld door Henk Groot, Aris Oensen en Frans Limmen. Mensen die ook wel een keer zo een teamwedstrijd willen spelen, kunnen zich bij me melden.
Schrijvers en arbiters opgelet: De Districtsfinales op 30 november, 3 en 4 december komen er binnenkort aan. In verband met Sinterklaas zijn de aanvangstijden iets aangepast. Woensdag 30/11 beginnen de wedstrijden normaal om 19.00 uur. Zaterdag 3 en zondag 4 december beginnen we om 12.00 uur.
Omdat we tegenwoordig wel erg snel klaar zijn met de wedstrijden, denk ik er over na om over te gaan naar 25 beurten voor libre en bandstoten en 35 beurten voor driebanden. Graag uw mening hierover.
Libre
Er is deze week niet zo goed gespeeld, want er waren erg weinig uitschieters. Slechts 9 spelers van de 30 partijen die zijn gespeeld, hadden hun te maken aantal te pakken en de rest niet. Peter Burger speelde tegen Karel Hulspas een prima partij met 25 gemaakte caramboles, een plus van 9. Ikzelf maakte tegen Joop van de Pavoordt 52 caramboles, 6 boven mijn gemiddelde. Tom Jansen maakte tegen Coos Zijp ruim zijn te maken aantal plus 2. Joop Dekker deed het tegen Theo van Kippersluis eveneens goed en maakte er 50 en dat zijn er 5 meer dan de 45 die hij moet maken.Verder geen commentaar.
Driebanden
Pim Kee maakte in zijn twee partijen precies zijn te maken aantal van 7. Toch wil hij in het vervolg weer libre gaan spelen. Normaal is het zo dat iemand per periode kan wisselen van spelsysteem, maar voor Pim maak ik een uitzondering, dus speelt hij deze week weer libre. Marcel Dröge maakte er 1 meer dan de 18 die op de kaart staan en behaalde evenals Pim 12 matchpunten. Verder waren de andere 4 partijen onder de maat en laat  ik het hierbij.
Bandstoten
De beste partij bandstoten is gespeeld door Frans Limmen. Hij maakte tegen Aris Oensen 28 caramboles en dat is een plus van 9 stuks. Aris kwam er slechts 1 te kort. Henk Groot en Ruud Beers behaalden allebei 15 matchpunten. Henk had een bonus van 4 caramboles en Ruud van 6. Ronald Houtman speelde tegen Tom Jansen een goede partij met 12 gemaakte caramboles en dat is een plus van 3 stuks. Karel Hulspas deed het goed tegen Ben Haring met 22 gemaakte caramboles, een plus van 4. Ben kwam helaas niet verder dan 4 gemaakte caramboles en dat is ver onder de maat. Verder geen commentaar.
Wedstrijdleider Han Nierop