Nieuwsbrief Clubcompetitie 16 november 2023

 

Gelukkig is mijn internetverbinding de afgelopen maandag hersteld en kan ik weer telefoneren, televisie kijken, radio luisteren en internetten. De kabel was kapot, waardoor al die ellende werd veroorzaakt.

Het programmaboekje voor de Districts Finale Driebanden 1-ste klaas is door URMAPRINT keurig verzorgd, waarvoor onze hartelijke dank. 

Ik heb de vorige week een e-mail ontvangen van Alida Mulder. Ze zit nu in een revalidatiecentrum in Lutjebroek en het gaat redelijk tot goed met haar, als je in ogenschouw neemt wat ze is overkomen.

Het herstel gaat heel lanzaam, maar er is zeker verbetering. We wensen haar uiteraard van harte beterschap toe.

De voorwedstrijden Libre 4-de klasse zijn afgerond. Robert Paul van Maas heeft dat erg goed gedaan en heeft op de 1-ste plaats beslag gelegd, hij heeft zich dus geplaatst voor de Districts Finale, welke wordt gespeeld bij Ons Genoegen in Warmenhuizen in week 49. Het lukte Ben Haring wat minder als Robert Paul en werd 15-de in de totale uitslag.

Libre.

In de clubcompetitie ging het Ronald Houtman tegen Marcel Dröge erg voor de wind, want hij maakte 32 caramboles en dat zijn er 15 boven zijn gemiddelde, met als resultaat 20 matchpunten. Marcel kwam er 6 te kort om zijn gemiddelde te halen. André Turenhout begnt bij ons ook zijn draai te vinden, want tegen Jaap van Slooten maakte hij er 21 en dat zijn er 9 boven zijn moyenne en tegen Theo van Kippersluis 6. Theo van Kippersluis gaat net als André, steeds beter spelen en naderde tegen Ton Jacobs het gemiddelde van 1,000, dus volhouden zou ik zeggen. Ton behaalde ruim zijn te maken aantal en was dus ook content. Henk Groot speelde tegen mij en deed dat prima met 41 gemaakte caramboles en dat zijn er 14 meer dan de 27 die hij moet maken. Ik was ook tevreden met 7 caramboles boven mijn gemddelde. Robert Paul van Maas speelde tegen Ruud Beers uitstekend met 37 gemaakte caramboles, een plus van 12. Pim Kee speelde tegen Aris Oensen en beide spelers deden het prima. Zowel Pim als Aris hadden 11 caramboles boven hun gemiddelde. Een mooie wedstrijd dus.

Nu wil ik alleen nog iets over de wedstrijd van Ruud Beers tegen Ben Haring opmerken, want ze speelde allebei prima. Ben maakte er 5 boven zijn gemiddelde en Ruud zelfs 14. Hier laat ik het bij. 

Driebanden.

Wouter Kiezebring wou het een keer bij de driebanders proberen en dat viel niet mee. Hij maakte tegen Marcel Dröge 8 caramboles. Ik had hem ingeschat op 10 caramboles en die gaat hij zeker maken in de toekomst.

Marcel maakte dik zijn punten en had er zelfs 3 meer gemaakt. Nico Wingelaar speelde tegen Jan Wagenaar en  ze behaalden allebei hun te maken aantal niet. Nico kwam er 5 te kort en Jan 2.

Bandstoten.

Robert Paul van Maas verdedigt zijn koppositie bij het bandstoten met verve, want tegen Henk Groot maakte hij er 26 en dus kon hij weer 19 matchpunten aan zijn totaal toevoegen. Henk had er 1 over. Theo van Kippersluis maakte tegen Ben Haring 9 caramboles, 3 boven zijn gemiddelde. Ben had er 2 meer dan de 14 die hij moet maken. Joop van de Pavoordt speelde tegen mij en maakte er 11 en dat zijn er 4 meer dan de 7 die op de kaart staan. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop