Nieuwsbrief Clubcompetitie 16 maart 2023

Algemeen.

Donderdagavond hebben we met zijn allen ons overleden lid Gertjan de Moes herdacht met een moment van stilte. Het is erg jammer dat we hem als lid moeten missen.

Vorige week hebben we Marjo van Minnen kunnen verwelkomen bij onze club. Zij heeft nog niet vaak gebiljart, maar was toch erg enthousiast. Het lijkt ons het beste als ze een paar weken of maanden les krijgt van iemand van ons, alvorens ze aan de competitie deel gaat nemen. Henk Groot heeft zich daarvoor al beschikbaar gesteld, wie nog meer? Op biljart 5 kan eventueel worden geoefend.

Libre.

Robert Paul van Maas heeft tegen Marcel Dröge de hoogste score van de avond behaald. Hij maakte 37 caramboles en dat zijn er 14 boven zijn gemiddelde. Opvallend was het, dat hij bijna geen poedels heeft gemaakt, maar ook geen hele hoge series. Marcel had zijn avond niet en had nog niet de helft van zijn te maken aantal. Coos Zijp speelde tegen ons nieuwe lid Bram Geene en maakte 5 caramboles meer dan de 25 die hij behoort te maken. Bram deed het ook prima en speelde bijna met een moyenne van 1,00. Hij vertelde dat hij er enkele maanden niet zal zijn, omdat hij naar zijn klusboerderij in Frankrijk gaat. 

Verder geen commentaar.

Driebanden.

Frans Limmen wilde het weer eens bij de driebanders proberen en dat ging redelijk goed. Hij maakte tegen Marcel Dröge 11 caramboles, een plus van twee. Marcel begon prima, maar de pijp was na 11 beurten leeg. Frans Dröge en Aris Oensen bekampten elkaar, maar behaalden allebei net hun te maken aantal niet.

Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Robert Paul van Maas speelde tegen Nico Wingelaar een goede partij met 22 gemaakte caramboles en dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde. Nico kwam er net 1 te kort om zijn gemiddelde te halen. Tom Jansen speelde tegen ondergetekende en maakte 4 caramboles meer dan de 9 die hij moet maken en ik kwam er 5 te kort helaas. Coos Zijp en Theo Wijnker speelden tegen ekaaren hebben per abuis 28 beurten gespeeld, zonder dat ze hebben gewaarschuwd dat het over 20 beurten gaat. Ik heb uiteraard een streep getrokken na de 20-ste beurt en die uitslag verwerkt. Coos kwam toen uit op 21 gemaakte caramboles, toch 2 boven zijn moyenne. Theo behaalde zijn punten jammer genoeg lang niet.

Verder geen comentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop