Nieuwsbrief Clubcompetitie 16 februari 2023

Algemeen.

Afgelopen donderdag werden Nico Wingelaar en Ruud Beers in het zonnetje gezet door vice-voorzitter Karel Hulspas. Ze hadden zich geplaatst voor de Districtsfinale bandstoten 3-de klasse, welke werden gespeeld in ’t Veld bij biljartvereniging De Vriendschap. Nico is op de derde plaats geeindigd en Ruud werd zesde. Toch een felicitatie waard.

Libre.

Jan Wagenaar speelde tegen Aris Oensen erg goed en maakte meer dan 2 maal zijn te maken aantal van 24 caramboles en kwam uit op 50, met vrijwel geen poedels en kwam uiteindelijk tot een totaal van 22 matchpunten. Aris liet het een beetje zitten met slechts 18 gemaakte caramboles. Joop van de Pavoordt was tegen Frans Limmen ook aardig bezig met 20 gemaakte caramboles en een moyenne van precies 1,00. Frans maakte net zijn punten niet en kwam er 3 te kort. Laurens Groenendijk had tegen Aris Oensen ook een uitschietermet 48 gemaakte caramboles, een plus van 19 stuks. Peter Burger speelde tegen Ronald Houtman uitstekend met 27 gemaakte caramboles, 11 boven zijn gemiddelde. Tom Jansen speelde eveneens tegen Ronald Houtman een goede partij met 7 caramboles in de plus. Jan Wagenaar en Ben Haring zijn aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in de uitslag, want ze scoorden allebei 14 matchpunten, met beiden 6 caramboles boven hun moyenne.

Verder geen commentaar.

Driebanden.

Doordat Frans en Marcel Dröge in Warmenhuizen, voorwedstrijden bandstoten eerste klasse moesten spelen, was er slechts 1 partij driebanden deze week. Jan Wagenaar en ik speelden tegen elkaar. Jan maakte 11 caramboles en ik 12, waardoor Jan de wedstrijd heeft gewonen met 14 tegen 9 matchpunten.

Bandstoten.

Karel Hulspas speelde tegen Nico Wingelaar een prima partij met 27 gemaakte caramboles en dat zijn er 9 meer dan dat hij volgens zijn moyenne zou moeten maken. Nico kwam er 1 te kort. Frans Limmen speelde tegen Ronald Homan een beste partij met 28 gemaakte caramboles, 9 boven zijn gemiddelde. Ronald maakte precies zijn te maken aantal van 9. Verder was er niets bijzonders te vermelden.

 

Wedstrijdleider Han Nierop