Nieuwsbrief Clubcompetitie 15 december 2022

Algemeen.
De voorbereidingen zijn getroffen voor een gezellige avond op donderdag 22 december. De te maken caramboles libre, bandstoten en driebanden zijn vastgesteld en het hoopt een leuke avond te worden. De spelregels zal ik op de tafel bij de biljarts leggen en zijn niet al te moeilijk. Hopelijk zijn alle leden aanwezig op deze avond, zodat we de Kerststollen etc. niet behoeven te bezorgen.
Omdat het Biljartcentrum tussen Kerst en Nieuwjaar gesloten is, komt er deze week een einde aan deze periode. In het nieuwe jaar beginnen we aan een andere periode en zullen we allemaal 2 libre partijen spelen en daarna is er elke week de keuze tussen een driebanden of een bandstoot partij.
Binnenkort start er een arbitercursus. Naast Ronald Houtman zou ik graag nog wat gegadigden aanmelden, want we hebben nu slechts 5 clubarbiters en voor Districts- en Gewestelijke finales is dat aan de krappe kant. Dus geeft je op bij mij.
Libre.
De beste partij van de avond wist Laurens Groenendijk op zijn naam te schrijven. Hij maakte in de partij tegen Ben Haring 46 caramboles en dat zijn er 18 boven zijn moyenne. Ben deed het ook goed met 11 caramboles in de plus. Ik speelde tegen Ronald Houtman een goede partij, want ik maakte 73 caramboles, een plus van 27, met leuke series daarbij. Ronald speelde ook goed met 22 gemaakte caramboles. Het was jammer dat hij eindigde met 5 poedels, anders had er vast meer in gezeten. Rob Oliemans speelde eveneens tegen Ronald Houtman een prima partij met 89 gemaakte caramboles, een plus van 20 stuks. Ronald speelde ook goed met 24 gemaakte caramboles, 6 boven zijn moyenne. Ruud Beers had weer eens een goede avond, want tegen Joop Dekker maakt hij 43 caramboles, 12 meer dan de 31 die hij moet maken. Dit is vast te danken aan zijn nieuwe pomerans die op zijn keu is gezet. Joop kwam er slechts 4 te kort. In de tweede partij van Ben Haring, tegen Robert Paul van Maas, ging het ook goed. Nu maakte hij er 33, slechts 2 minder dan tegen Laurens. Coos Zijp had tegen Joop van de Pavoordt ook een goede partij met 34 gemaakte caramboles, een plus van 8. Hier moet ik het bij laten.
Driebanden.
Bij de driebanders was het Frans Dröge, die de beste partij speelde. Tegen Aris Oensen maakte Frans er 27 en dat nadert de grens van een moyenne van 1,000. Aris kwan 1 puntje te kort. Frans Limmen speelde ook tegen Frans Dröge en maakte 11 caramboles, 2 boven zijn moyenne. Frans Dröge haalde zijn moyenne niet en kwam er 3 te kort. Marcel Dröge deed het tegen Aris Oensen uitstekend en maakte er 21, een plus van 3, die Aris net te weinig scoorde. Verder geen commentaar.
Bandstoten.
Joop van de Pavoordt maakte tegen mij 10 caramboles, 3 boven zijn gemiddelde en daarmee het hoogste percentage van de avond. Ik maakte mijn te maken aantal plus 1. Robert Paul van Maas speelde tegen Ruud Beers goed en maakte 17 caramboles een plus van 5. Ruud kwam er helaas 2 te kort. Verder geen bijzonderheden.
Wedstrijdleider Han Nierop