Nieuwsbrief Clubcompetitie 14 maart 2024

Algemeen

Het is een geslaagde middag geworden tijdens ons 35- jarig jubileum van onze vereniging. Ruud Beers heeft wat herinneringen opgehaald uit het verleden en heeft een aantal mensen in het zonnetje gezet vanwege hun bijdrage aan de vereniging. Het was een samenzijn in een ongedwongen sfeer met leuke spelletjes voor een ieder, die daar vrijblijvend aan mee kon doen en is zeker voor herhaling vatbaar. Een groot compliment voor Frans en Marcel, die alles keurig hadden geregeld met een heerlijk buffet als afsluiting van de middag.

Het ziet er naar uit dat zowel Frans als Marcel Dröge zich hebben geplaatst voor de Districts Finale Bandstoten 1-ste klasse, want Marcel heeft nu 4 partijen gewonnen en moet er nog 2 spelen tevens heeft hij een erg goed moyenne. 

Het team HHW 2 staat in de teamcompetitie op de 1-ste plaats en moet nog afwachten wat de tegenstanders doen, want die kunnen ze nog van de eerste plaats afhouden. We zullen zien, misschien heeft hun teamcompetitie nog een staartje.

Het is deze week de laatste avond van de 4-de periode en daarna zullen alle gemiddeldes worden aangepast en dus ook het aantal te maken caramboles voor libre, driebanden en bandstoten.

Libre.

Joop van de Pavoordt is na zijn hartproblemen zeer goed begonnen, want hij maakte in zijn partij tegen Frans Limmen 20 caramboles en dat zijn er 8 boven zijn gemiddelde, met als resultaat 18 matchpunten. In de andere partij, tegen Theo Wijnker maakte Joop slechts 1 carambool minder dan tegen Frans, dus ook prima.  Pim Kee blijft ook verbazen met zijn goede spel van de laaste weken. In beide partijen maakte hij 42 caramboles en dat is een moyenne van boven de 2.0, dus zal hij na volgende week wel worden verhoogd is mijn inschatting. Frans Dröge speelde tegen mij een prima partij en maake 85 caramboles, 29 boven zijn gemiddelde en ik kwam er 1 te kort. Ton Jacobs speelde tegen Marcel Dröge een fraaie partij met 62 gemaakte caramboles en in de 4-de beurt een keurige serie van 21 en dat doe je niet elke week. Theo van Kippersluis maakte tegen Frans Limmen 17 caramboles en behaalde daarmee 16 matchpunten, waarmee hij zijn koppositie op de ranglijst verstevigde.

Verder geen commentaar

Driebanden.

In de driebandencompetitie zijn 2 partijen gespeeld. Frans Dröge tegen Jan Wagenaar en Marcel Dröge tegen Frans Limmen. Alleen in de laatst genoemde partij werd het gemiddelde behaald. Frans Limmen maakte er 15, dus 5 boven zijn gemiddelde en Marcel maakte er 2 meer. Zowel Jan Wagenaar als Frans Dröge haalden hun moyenne niet.

Bandstoten.

Theo van Kippersluis was bij het bandstoten de beste van de avond met 23 behaalde matchpunten, door 13 caramboles te maken tegen Robert Paul van Maas en dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde. Wouter Kiezebrink maakte tegen Joop van de Pavoordt 35 caramboles, 9 boven zijn gemiddelde. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop