Nieuwsbrief Clubcompetitie 13 oktober 2022

Algemeen
De corona besmettingen lopen de laatste weken weer behoorlijk op, daarom stel ik voor om voorlopig
geen handen meer te schudden bij het begin en einde van de partij. Een boks of elleboog kan ook en geeft minder kans op besmetting. Op 20 oktober is de laatste clubavond van deze periode en dus kan er weer gekozen worden tussen libre of driebanden in de volgende periode. Wie wil wijzigen moet dat even aan me doorgeven. Laurens Groenendijk heeft tijdens het sporten, zijn hiel bezeerd, maar heeft gelukkig geen afgescheurde achillespees. Waarschijnlijk komt hij binnen kort weer op de clubavonden.

Libre
In de librecompetitie was het wederom Ronald Houtman die het hoogste scoorde. Tegen Ben Haring maakte hij 22 caramboles en da zijn er 8 boven zjn gemiddelde. Ben zat ook aan de positieve kant van de score met 2 caramboles meer dan hij moet maken. In de andere partij van Ronald tegen Perry Rolle, ging het een ietsje minder goed, maar altijd nog 5 caramboles in de plus.Tom Jansen had tegen Joop van de Pavoordt ook een positieve uitschieter met 27 gemaakte caramboles, een plus van 10 dus. Verder viel het op dat Alida eindelijk haar te maken aantal dik maakte met 3 caramboles in de bonus. Robert Paul van Maas deed ook van zich spreken
door tegen Karel Hulspas 31 caramboles te maken, 9 boven zijn moyenne. Karel had zijn dag kennelijk niet, want die kwam erg slecht uit de startblokken, met slechts 14 gemaakt caramboles. Verder geen commentaar.

Driebanden
Er waren erg weinig driebanders op komen dagen, maar gelukkig wilde Pim Kee zich opofferen om ook mee te doen en toen waren er toch nog 4 over. Pim Kee speelde een uitstekende partij tegen Aris Oensen en maakte 13 caramboles en dat is bijna het dubbele aantal van de 7 caramboles die hij moet maken. Aris maakte precies zijn te maken aantal. Omdat Marcel een teamwedstrijd had in Den Helder, kon Frans helaas niet meedoen. Er moet tenslotte bediend worden. Jan Wagenaar speelde tegen Aris Oensen een prima partij, met in de 16-de beurt een keurige serie van 6 caramboles. Verder geen commentaar.

Bandstoten
Bij het bandstoten had Robert Paul van Maas een welkome uitschieter, want hij maakte twee maal zoveel caramboles als de 12 die hij behoort e maken. Het resltaat was derhalve 22 matchpunten. Ik had zelf ook een goede partij met 40 gemaakte caramboles in de partij tegen Henk Groot. Henk zat ook in de bonus met 6 caramboles boven zijn moyenne. Perry Rolle, die na enkele weken van afwezigheid, gelukkig weer terug was, begint zijn oude niveau weer te benaderen, want tegen Tom Jansen maakte hij 12 caramboles, 2 boven zijn gemiddelde. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop