Nieuwsbrief Clubcompetitie 13 april 2023

Algemeen.

Door een klus in de tuin heeft Gerard van der Vliet een ongelukje gehad, waardoor hij een scheurtje in een rugwervel heeft opgelopen. Hij loopt nu in een soort corset en hoopt dat het snel beter wordt. We wensen hem beterschap toe. 

Het team HHW 2 moet vanavond zijn laatste wedstrijd spelen in Callantsoog en dus zal de opkomst mager zijn verwacht ik.

Binnenkort kom ik bij iedereen langs om te vragen of er aan pk’s en teams wil worden deelgenomen in het komende seizoen, dus kunnen jullie hier alvast over nadenken.

De finalepartijen voor de clubkampioenschappen zijn afgerond en we kunnen terugkijken op zeer goed geslaagde kampioenschappen. De laatste partij bij de Driebanders tussen Frans Dröge en Frans Limmen was erg mooi en werd gewonnen door Frans Dröge met maar liefst 33 gemaakte caramboles in 30 beurten, waarmee hij het kampioenschap bij de driebanders glansrijk won. Karel Hulspas behaalde de eerste plaats bij de spelsoort libre en Henk Grot bij het Bandstoten. Ik heb een klein foutje gemaakt in de uitslag van het Clubkampioenschap Bandstoten. Ik had de uitslag van Theo van Kippersluis tegen Joop van de Pavoordt omgedraaid.

De volledige uitslag was als volgt:

Libre: 1. Karel Hulspas 2. Ruud Beers 3. Tom Jansen 4. Coos Zijp

Driebanden: 1. Frans Dröge 2. Frans Limmen 3. Jan Wagenaar 4. Aris Oensen

Bandstoten: 1. Henk Groot 2. Robert Paul van Maas 3. Theo van Kippersluis 4. Joop vd Pavoordt

Voorzitter Ruud Beers heeft de prijzen uitgedeeld aan nummers 1,2 en 3 voor de libre spelers en de nummers 1 en 2 van de driebanden en bandstoot spelers. De wisselbekers zullen worden gegrafeerd met de naam van de kampioenen.

Libre.

Nico Wingelaar speelde tegen Pim Kee uitstekend met 36 gemaakte caramboles, 17 boven zijn gemiddelde met in de laatste beurt vanaf a quite nog een serie van 9 stuks. Pim speelde ook boven zijn gemiddelde en had er 4 meer. Pim deed het in zijn partij tegen Marcel Dröge helemaal prima met 40 gemaakte caramboles en slechts enkele poedels. Marcel deed het ook niet verkeerd en maakte 81 caramboles en dat zijn er 18 boven zijn moyenne. Thijs Moes begint zijn draai in de librecompetitie ook te vinden en maakte er tegen Ronald Houtman 33, dit zijn er 13 boven zijn gemiddelde. De serie van 14 in de 13-de beurt mocht er zijn. In de partij van Thijs tegen Laurens Groenendijk ging het een ietsje minder, maar toch 8 caramboles in de plus. Verder geen comentaar.

Driebanden.

Er zijn alleen 4 driebanden partijen gespeeld voor het clubkampioenschap, daarom verder geen commentaar.

Bandstoten.

Er zijn bij het bandstoten uitsluitend partijen gespeeld om het clubkampioenschap, dus verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop