Nieuwsbrief Clubcompetitie 12 oktober 2023

Algemeen.

Vorige week had ik in de nieuwsbrief geschreven, dat er een eventueel nieuw lid zou komen. Dit kon helaas niet doorgaan vanwege een jichtaanval. We zullen hopen dat het deze week wel gaat lukken.

Wouter Kiezebrink gaat het drie weken bij ons proberen en zal dan beslissen of hij lid gaat worden We hopen uiteraard van wel. Het is een goede biljarter en daar zijn we heel blij mee. Hij heeft te kennen gegeven voor zijn  eigen consumpties te zorgen en dat respecteren we uiteraard.

Volgende week zijn er voorwedstrijden driebanden 2-de klasse in ons biljartcentrum. Gaat u allen na of u bent ingedeeld voor het tellen en schrijven van deze wedstrijden.

Libre.

Marcel Dröge is de laatste weken erg goed bezig in de librecompetitie en begint het niveau van de eerste klasse te benaderen, met een moyenne van bijna 4,00. Hij speelde tegen André Turenhout en maakte 109 caramboles, met in de 2-de beurt een fraaie serie van 31 caramboles. Marcel staat hiermee al enkele weken boven aan in de ranglijst van deze periode. Theo van Kippersluis begint ook steeds beter te spelen en maakte tegen Jan Wagenaar 19 caramboles, bijna twee maal zijn te maken aantal. André Turenhout, die ook tegen Jan Wagenaar speelde, deed het nu beter dan tegen Marcel en maakte er 17, dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde.

In de partij van Marcel Dröge tegen Theo van Kippersluis, ging het met Marcel een ietsje minder goed dan tegen André, maar toch maakte hij er 87, met 3 series van 10 stuks. Gefeliciteerd hiermee. Frans Dröge speelde erg goed tegen Henk Groot en maakte 77 caramboles, 24 meer dan de 53 die hij moet maken. Nu Frans de laatste tijd wat meer libre wedstrijden speelt, gaat toch zijn niveau gestaag omhoog. Henk eindigde met een plus van 1 carambole. Ben Haring speelde tegen Joop van de Pavoordt een degelijke partij met weinig poedels en 37 gemaakte caramoles, een plus van 12. Hier laat ik het bij.

Driebanden.

De opkomst van het aantal leden was niet al te groot en dus had ik besloten om maar geen driebanden te spelen en alleen te gaan bandstoten. Misschien lukt het deze week wel weer.

Bandstoten.

In de librecompetitie wil het met mij de laatste tijd helemaal niet lukken. Dan is het wel vreemd dat het bij het bandstoten wel goed gaat, want tegen Joop van de Pavoordt maakte ik er 37 en dat zijn er 11 boven mijn gemiddelde. Theo van Kippersluis deed het bij het bandstoten ook goed, met 8 gemaakte caramboles en behaalde daarmee 15 matchpunten. Henk Groot speelde tegen Bram Geene prima met 22 gemaakte caramboles, 6 boven zijn moyenne. Bram Geene kwam er 2 te kort. We zullen Bram 2 maanden moeten missen, omdat hij naar Frankrijk vertrekt voor het klussen aan zijn boerderij die hij daat bezit. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop