Nieuwsbrief Clubcompetitie 12 januari 2023

Algemeen.
Hier is dan weer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar en voor diegene die ik nog niet gesproken heb, uiteraard ook de beste wensen voor 2023. We zijn voor wat betreft Bandstoten en Libre met een nieuwe periode begonnen, met voor enkele mensen en aangepast aantal te maken caramboles. Voor twee Driebanders heb ik het aantal te maken caramboles voor de Librecompetitie moeten schatten. Dit zal eventueel worden herzien na 10 gespeelde partijen.
Ik wil nog een terug komen op de Kerstavond op 17 december. We hebben toen triatlon gespeeld en volgens mij is dat erg goed verlopen. Ruud Beers had gezorgd voor prachtige prijzen en dus was het echt wel de moeite waard om even je best voor te doen. Wat we volgend jaar gaan doen weten we nog niet. De Gewestelijke Finale 2-de klasse Libre wordt op zaterdag 28 en zondag 29 januari gehouden. De vrijdag valt dus af. De arbiters en schrijvers behoeven dus niet te verschijnen op vrijdag 27 januari.

Libre.
Joop van de Pavoordt speelde tegen Laurens Groenendijk een prima partij en maakte 21 caramboles, een plus van 9. De aanwijzingen van Laurens legden in dit geval geen windeieren. Pim Kee begint steeds beter te spelen. Deze periode was hij met 5 caramboles verhoogd, naar 22. Tegen Jan Wagenaar deed hij daar nog een schepje bovenop en maakte er 37, met een mooie serie van 9 in de 15-de beurt. Jan maakte ook ruimschoots zijn te maken aantal, met een plus van 5. Zelf had ik ook een goede avond en maakte tegen Ben Haring 76 en tegen Theo van Kippersluis 68 caramboles. Marcel Dröge maakte tegen Aris Oensen maar liefst 88 caramboles, 32 boven zijn moyenne. Aris speelde ook goed met 7 caramboles in de plus. Ik heb Theo iets verlaagd wat het aantal te maken caramboles betreft, omdat hij nog erg moet wennen om met 1 goed oog te spelen. Hij maakte tegen mij bijna zijn te maken aantal van 10, op 1 na en tegen Alida maakte hij er 3 boven zijn gemiddelde. Verder geen commentaar.

Driebanden.
Aanvankelijk dacht ik dat iedereen een partij Bandstoten of Driebanden zou spelen, maar dit is niet te doen, omdat er toch leden zijn die niet al te laat thuis willen of kunnen komen. Daarom houden we het maar zo en kom ik langs om te vragen of men nog een Bandstoot- of Driebandenpartij wil spelen. Nu waren er 2
driebandenpartijen en 6 Bandstootpartijen.Henk Groot wilde het proberen bij de driebanders, maar kwam niet verder dan 3 gemaakte caramboles. Alleen Frans Dröge maakte ruimschoots zijn punten tegen Laurens Groenendijk. Frans maakte er 27 en dat is een mooi moyenne van 0,9.

Bandstoten.

Ben Haring speelde tegen Ruud Beers erg goed voordat de klad erin kwam, want in de laatste 6 beurten maakte hij niets meer. Toch was het een van de partijen met de hoogste score van de avond, n.l. 15 marchpunten. Ik maakte tegen Tom Jansen 32 caramboles en dat zijn eveneens 15 matchpunten. Marcel Dröge maakte tegen Theo van Kippersluis 39 caramboles, een plus van 4 en 13 matchpunten. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop