Nieuwsbrief Clubcompetitie 11 mei 2023

Algemeen.

Vanavond houden we onze Jaarvergadering en gaan na afloop daarvan wat vrije partijen spelen. Waarschijnlijk Driebanden en Libre partijen.

Ik ben nog steeds vergeten te vermelden dat ons lid Ronald Houtman is geslaagd voor het examen  clubarbiter en feliciteren hem hiervoor van harte. Mochten hiervoor nog meer liefhebbers zijn, geef je op bij mij, dan wordt je voor de eerst volgende cursus opgegeven. Het is wel belangrijk voor de vereniging dat het aantal clubarbiters op peil blijft, dit mede in verband met de organisatie van Finales in de toekomst. 

Libre.

Theo van Kippersluis speelde tegen Alida Mulder een prima partij met 16 gemaakte caramboles, 6 meer dan de 10 die hij moet maken. Alida had er 1 meer. In de andere partij van Theo tegen Pim Kee ging het een stuk minder voor de wind, maar volgens de schrijver Ruud Beers kreeg hij ook erg moeilijke ballen voorgeschoteld. Pim daarentegen speelde erg goed en maakte er 37, met als gevolg 18 matchpunten erbij. Ronald Houtman speelde tegen Frans Dröge een goede partij en maakte 24 caramboes en kon daardoor 16 matchpunten aan zijn totaal toevoegen. Nico Wingelaar speelde tegen Ben Haring een degelijke partij met niet al te veel poedels en dan kom je een heel eind. Uiteindelijk had hij er 6 boven zijn moyenne. Coos Zijp deed het ook goed, ondanks dat hij het nogal druk had met het indelen van de partijen, omdat ik wat later kwam deze avond van Dodenherdenking. Karel Hulspas speelde tegen Robert Paul van Maas een prima partij met 35 gemaakte caramboles, 9 boven zijn gemiddelde. Jammer dat Laurens Groenendijk niet lekker werd en na 1 gespeelde partij naar huis moest. Beterschap dus. Alida had zitten knoeien in de tellijst van Frans Dröge tegen Karel Hulspas en er stond bij dat alles klopt  maar 5 plus 13 is geen 23, maar 18. Ik heb het zo gelaten, maar probeer het zonder fouten en doorhalingen te doen, anders kom ik er niet uit bij het invoeren.

Verder geen commentaar

Driebanden.

Nico Wingelaar wilde het eens proberen bij de driebanders en deed dat buitengewoon goed, want hij maakte 8 keurige driebanders terwijl ik hem had ingeschat op 5. Of dit de volgende keer wederom zo goed gaat, moeten we ons afvragen, maar je weet het nooit. Ik speelde een partij tegen Frans Limmen en kreeg flink op mijn broek want Frans maakte er 11 en ik bleef steken op 8 gemaakte driebanders.

Bandstoten.

Theo van Kippersluis had evenals bij de librecompetitie de beste partij van de avond, want hij maakte tegen Fans Dröge 12 caramboles en is twee maal zijn gemiddelde. Frans deed het ook goed had er 4 over. Henk Groot speelde uiteindelijk een goede partij tegen Ben Haring. Toen ik halverwege de partij stopte met schrijven stonder er nog maar 4 gemaakte caramboles op papier. Na de serie van 8 in de 12-de beurt is het toch nog goed gekomen en maakte Henk er 20, vier in de bonus. Verder geen commentaar

Wedstrijdleider Han Nierop