Nieuwsbrief Clubcompetitie 11 januari  2024

Algemeen.

Een belangrijke datum voor u allen is: zondag 10 maart, dan organiseren we een gezellige middag voor alle leden met partner, in verband met het 35 – jarig bestaan van de club. We verwachten  u om 15.00 uur en het zal tot ongeveer 20.00 uur duren. Er komt op het publicatiebord een lijst te hangen, die door u moet worden ingevuld. Het belooft een leuke middag te worden, dus we rekenen op een goede opkomst.

Dit is de laatste avond van de librecompetitie. Driebanden en Bandstoten gaan gewoon verder.

Libre.

In de librecompetitie was het Ronald Houtman die het hoogste aantal matchpunten scoorde. Tegen Nico Wingelaar maakte Ronald er 36 en dat zijn er 19 boven zijn gemiddelde  De serie van 8 in de 14-de beurt tikt lekker aan. Nico kon geen potten breken helaas. André Turenhout speelde een goede partij tegen Jeroen Zonnenberg en maakte er 20, acht boven zijn gemiddelde. Van Jeroen heb ik nog geen actueel gemiddelde, dat zal over enkele weken worden bepaald, maar het zal rond de 1,80 zijn denk ik. We zijn uiteraard wel blij dat hij onze vereniging komt versterken. Hij maakte overigens tegen André 51 caramboles en dat is dus prima. Ruud Beers maakte tegen Laurens Groenendijk 50 caramboles en dat is een plus van 19. Ook niet gek! Series van 8,9 en 10, dus dan gaat het van een lijen dakje. Henk Groot speelde goed tegen Frans Dröge en maakte 38 caramboles, 11 boven zijn moyenne. Frans kon zijn draai in deze partij niet vinden en bleef steken op 29 gemaakte caramboles. In de tweede partij van Ronald Houtman tegen Jan Wagenaar ging het ook goed. Nu maakte hij er 24, een plus van 7, met 16 matchpunten. Joop van de Pavoordt speelde tegen Marcel Dröge en deed dat naar behoren met 4 gemaakte caramboles meer dan de 12 die hij moet maken.  Jan Wagenaar was gelukkig weer aanwezig na een aantal  weken ziek te zijn geweest. Hij speelde tegen Theo Wijnker een goede partij met 35 gemaakte caramboles, een plus van 6. Theo maakte er 1 meer, dus zat min of meer aan zijn gemiddelde. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Marcel Dröge maakte tegen Laurens Groenendijk 24 driebanders en dat is niet mis. Laurens kwam niet verder dan 3 caramboles en dat is ver onder zijn stand. Wouter Kiezebrink maakte tegen Frans Dröge 11 caramboles en dat is op dit moment ongeveer zijn gemiddelde. Na volgende week zal het moyenne worden vastgesteld. Verder geen bijzonderheden.

Bandstoten.

Het was een zeer opmerkelijke avond voor Theo van Kippersluis, want tegen Ronald Houtman maakte hij 16 caramboles, terwijl hij er maar 6 moet maken. Dit leverde hem 28 matchpunten op en dit is volgens mij de hoogste score van al die jaren dat we dit systeem hanteren. Ronald kwam er 1 te kort. Ruud Beers en Theo Wijnker speelden tegen elkaar en maakte allebei 22 caramboles. Ruud had er 5 over en Theo 3. Verder geen commentaar,

 

Wedstrijdleider Han Nierop