Nieuwsbrief Clubcompetitie 11 april 2024

Algemeen.

De wedstrijden om het clubkampioenschap libre zijn begonnen en de volgende mensen hebben zich geplaatst voor de volgende ronde. Ruud Beers met 146,6%,  Ronald Houtman met 135,3%, Han Nierop met 123,2% en Theo van Kippersluis met 107,7%. Robert Paul van Maas, Joop van de Pavoordt, Marcel Dröge en Wouter Kiezebrink zijn uitgeschakeld. Op 11 april wordt het vervolgt, evenals de partijen voor het clubkampioenschap Driebanden. De partijen die voor het clubkampioenschap worden gespeeld, tellen ook mee voor de wedstrijden van de normale competitie.

Libre.

Wouter Kiezebrink speelde tegen Aris Oensen een prima partij met 114 gemaakte caramboles, daarbij in de 4-de beurt een fraaie serie van 29. Jammer dat het met de wedstrijd om het clubkampioenschap niet wou lukken. Aris behaalde ook ruim zijn punten, met 5 in de bonus. Ruud Beers had een prima avond, want in de wedstrijd om het clubkampioenschap tegen Marcel Dröge maakte hij er 44 en in de partij tegen Peter Burger voor de normale competitie maakte hij er zelfs 64 en dat is meer dan het dubbele aantal gemaakte caramboles, want hij moet er maar 30 maken. Aris Oensen speelde tegen Peter Burger en deed dat voortreffelijk met 83 gemaakte caramboles, met in de eerste beurt meteen al een serie van 19 en bijna geen poedels. Peter maakte ook ruim zijn punten. Theo van Kippersluis speelde tegen Coos Zijp en deed dat erg goed met 21 gemaakte caramboles en 8 boven zijn moyenne. Frans Limmen deed ook weer van zich spreken door tegen Jan Wagenaar 46 caramboles te maken en er 17 meer maakte dan de 29 die op de kaart staan. André Turenhout maakte tegen Frans Dröge 17 caramboles, een plus van 5 stuks en Frans deed het ook goed met 72 gemaakte caramboles en een plus van 16. Ik laat het herbij, want er waren nog veel meer partijen het opnoemen waard, zoals Theo Wijnker met 52, Marcel Dröge met 90, Jaap van Slooten met 19 gemaakte caramboles, enz.

Driebanden.

Er zijn 4 driebanden partijen gespeeld en Peter Kors heeft een partijtje meegedaan, omdat ik net een mannetje te kort kwam. Marcel Dröge speelde tegen Jan Wagenaar en allebei maakten ze dik hun te maken aantal. Marcel  +3 en Jan +2. Ondergetekende speelde tegen Frans Dröge en maakte precies het te maken aantal van 9. Frans maakte er 21 en dat is er 1 boven zijn gemiddelde. Bij Aris, die speelde tege Frans Limmen, wou het niet lukken en Frans maakte precies zijn te maken aantal van 10. Peter Kors en Nico Wingelaar maakte hun te maken aantal helaas niet.

Bandstoten.

André Turenhout speelde tegen Ruud Beers en deed dat  goed, want hij maakte en 6 meer dan de 8 die hij moet maken. Ruud kwam er slechts 2 te kort. Ronald Houtman maakte er tegen Karel Hulspas 15 en dat zijn er 3 boven zijn gemiddelde. Karel had er 2 meer dan de 19 die hij moet maken. Verder waren het Theo Wijnker en Jereon Zonnenberg die ruim hun punten maakten met allebei 3 caramboles in de plus. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop