Nieuwsbrief Clubcompetitie 10 november 2022

Algemeen.

Het was afgelopen donderdag erg stil op de clubavond. Er waren 5 afberichten en het team HHW 2 moest spelen in Warmenhuizen. Derhalve waren er slechts 17 leden aanwezig. Later verscheen zowaar Gerard van der Vliet nog en waren er dus 18. Gerard was te laat om mee te spelen in de libre competite en kon dus alleen bandstoten en daarin was te zien dat hij het nog niet helemaal is verleerd.

De Voorwedstrijden Libre 2-de klasse zijn naar mijn mening goed verlopen en wil bij deze alle tellers en schrijvers bedanken voor hun medewerking. Ikzelf heb erg slecht gespeeld en ben als hekkesluiter geeindigd.

Marcel Dröge is op de zevende plaats geeindigd in de Districts Finale Driebanden eerste klasse.

Voorlopig worden er op zaterdag biljartlessen gegeven.

Libre.

Ronald Houtman speelde wederom de beste partij, want tegen Gertjan de Moes maakte Ronald 34 caramboles, een plus van 16 stuks en in de eerste beurt een serie van 9. Wel moet ik daarbij zeggen, dat hij van Gertjan een aanvangsstoot kreeg in de hoek van het biljart, waaruit zeker een serie mogelijk was en dat gebeurde dus ook. Ronald maakte in de partij tegen Alida Mulder slechts 1 carambole minder dan tegen Gertjan, met weer een serie van 9 daarbij. Theo van Kippersluis speelde een goede partij tegen Ben Haring met 16 gemaakte caramboles en dus 2 in de bonus. Eindelijk weer eens een opsteker voor Theo, want hij zoekt nog steeds naar de beste manier om de caramboles te maken met zijn oog handicap. Verder laat ik het hierbij

Driebanden.

Bij de driebanders speelde Jan Wagenaar in de partij tegen Aris Oensen, de sterren van de hemel met 18 gemaakte caramboles en dat is tweemaal zijn te maken aantal van 9. Resultaat 22 matchpunten. Aris had er 1 meer dan de 13 die hij moet maken en deed het dus ook goed. Marcel Dröge en Aris Oensen speelden tegen elkaar en allebei boven hun moyenne, met 4 caramboles in de plus, een prima partij derhalve. Marcel won tegen zijn vader Frans met 2 caramboles meer dan de 18 die op de kaart staan en Frans kwam er 6 te kort. Verder geen commentaar,

Bandstoten.

Robert Paul van Maas speelde prima tegen Frans Dröge en maakte 19 caramboles, een plus van 7. Frans kon zijn draai niet vinden en maakte 20 caramboles, terwijl hij er 38 moet maken. Ikzelf speelde tegen Gerard van de Vliet en maakte er 31. Dat zijn er 7 meer dan de 24 die ik behoor te maken. Gerard maakte er 21 en in de 12-de beurt een mooie serie van 8 stuks. Hier was duidelijk te zien dat hij het nog wel in de vingers heeft, maar dan moet hij echt wat vaker op de clubavond verschijnen. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop