Nieuwsbrief Clubcompetitie 1 december 2022

Algemeen.
Nog even over de Districts Finale Libre tweede klasse. Arbiters en schrijvers, opgelet. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 10.30 uur, zodat we allemaal de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten nog kunnen zien. Op zondag is de start van de wedstrijden om 12.00 uur. Dit in verband met de viering van Sinterklaas voor sommige deelnemers.
Libre.
In de libre-competitie was ikzelf de speler met de hoogste score. Tegen mijn maat Coos Zijp maakte ik 67 caramboles, een plus van 21. Coos kon zijn draai niet vinden en kwam er 6 te kort. Ben Haring deed het tegen Gertjan de Moes erg goed en maakte er 8 meer dan de 24 die hij behoort te maken. Peter Burger blijft goed presteren en staat op dit moment boven aan de ranglijst. Tegen Ruud Beers behaalde Peter ruim zijn te maken aantal en kon zodoende zijn positie op de ranglijst weer verbeteren. De 4 caramboles die Peter boven zijn gemiddelde speelde, kwam Ruud net te kort. Ronald Houtman speelde tegen Joop Dekker ruim boven de 1,00 gemiddeld en zit ook in de bovenste regionen van de ranglijst. Het ziet er naar uit dat hij na deze periode weer
zal worden verhoogd. Hier laat ik het bij.
Driebanden.
Bij de driebanders werd de beste partij gespeeld dor Frans Limmen. Tegen Marcel Dröge maakte Frans maar liefst 16 caramboles. Dat zijn er 7 boven zijn moyenne, hiermee scoorde Frans 19 matchpunten. Marcel deed het ook niet verkeerd met 7 caramboles in de plus een een fraaie serie van 7. In de partij van Frans Limmen tegen Jan Wagenaar maakte Frans er 13 en dat zijn er ook 4 boven zijn gemiddelde. Marcel speelde tegen Aris Oensen in het begin van de partij erg goed en had na 12 beurten zijn te maken aantal van 18 al te pakken. In de volgende 18 beurten kwamen er nog slechts 4 caramboles bij en dat was jammer. Aris maakte precies zijn te maken aantal van 13. Verder geen commentaar.
Bandstoten.
Bij het bandstoten ben ik snel klaar, want er is niet al te best gespeeld. De hoogste score werd behaald door Ben Haring. Hij speelde tegen Ruud Beers, die precies zijn te maken aantal van 19 haalde. Jammer was het dat Ruud in de laatate 8 beurten alleen maar poedels maakte. Ben maakte 20 caramboles en dat is een bonus van 5 stuks, waar hij uiteraard zeer tevreden over was. Verder geen commentaar.
Wedstrijdleider Han Nierop