Nieuwsbrief 9 januari 2020

                                     

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                      9 januari  2020

Algemeen.

Alhoewel ik in de laatste nieuwsbrief van 2019 had gemeld dat de clubavonden op 2 januari 2020 weer gingen beginnen, waren er toch nog velen afwezig. Met de 25 leden die er wel waren werd het toch weer een gezellige biljartavond. Marcel en Frans hebben de zaak een andere uitstraling gegeven met nieuwe scoreborden en andere stoelen, Paul Dragt heeft zich van zijn kunstzinnige kant laten zien door de wanden van fraaie schilderingen te voorzien van biljartende mensen.

Ook hebben we een nieuw lid kunnen verwelkomen. Dit is Daniel Worm, de zoon van André. Daniel werkt in de horeca bij De Gouden Karper en ’t Cirkus. Hierdoor kan hij niet altijd om 19.00 uur aanwezig zijn en daar is rekening mee te houden door de wedstrijdleiding. Hartelijk welkom uiteraard.

Het is een beetje aan mijn aandacht ontsnapt, maar deze week wordt de Districtsfinale derde klasse bandstoten gespeeld in Den Helder op 8, 10 en 11 januari. Siem Smet en Robert Paul van Maas doen hier zeker aan mee en misschien ook nog Nico Wingelaar, want die is de eerste reserve. Veel succes gewenst!

Driebanden.

                Bij de driebanders werd het beste resultaat behaald door Ruud Beers. In de partij tegen Ton van der Vliet maakte hij 14 caramboles en dat zijn er 6 meer dan hij moet maken, met 19 punten tot gevolg. Ton deed het ook niet verkeerd en maakte 13 caramboles en dat is een plus van 2 car. Frans Dröge was tegen Ruud Beers erg goed bezig en speelde op 1 carambole na met een gemiddelde van 1,00, met een mooie serie van 6 daarbij. Aris Oensen speelde een uitstekende partij tegen Joop Dekker met 3 caramboles in de plus. Al met al een behoorlijke avond voor de driebanders.

Libre.

De beste partij van de avond is gespeeld door Perry Rolle, want tegen Frans Limmen speelde hij met een gemiddelde van precies 1,00. Hij maakte 8 caramboles meer dan de 12 die hij moet maken. Karel Hulspas was te sterk voor Tom Jansen. Hij maakte 13 caramboles boven zijn gemiddelde, met in de 6-de beurt een mooie serie van 10 car. Tom kwam slechts 2 caramboles te kort helaas. Robert Paul van Maas maakte tegen Ronald Houtman 7 caramboles meer dan die op de kaart staan en was daar zeker wel tevreden over, hoewel je dat nooit weet bij Robert Paul. Ton Jacobs moest zijn meerdere erkennen in Perry Rolle, hoewel hij toch een mooie serie van 14 op tafel legde. Ton was niet geheel fit en is later dan ook naar huis gegaan, beterschap. Perry had een bonus van 4 caramboles. Laurens Groenendijk en Robert Paul van Maas speelden tegen elkaar en zaten allebei in de plus. Robert Paul met 2 en Laurens met 8 caramboles. Theo van der Koppersluis speelde goed tegen André Worm met plus 4 caramboles. Frans Limmen speelde goed tegen Peter Burger met 37 gemaakte caramboles en dat zijn er 7 meer dan hij moet maken. We moeten Frans een paar weken missen omdat hij 2 weken naar Vietnam gaat met vakantie. Nico Wingelaar had ook een goede partij tegen Hermann met een plus van 6 caramboles. Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Bij het bandstoten was het Siem Smet die de meeste matchpunten in de wacht sleepte. Tegen Theo van der Kippersluis maakte hij  9 caramboles boven zijn gemiddelde en Theo plus 1 car. Rob Oliemans was tegen André Worm goed op stoot en speelde met een moyenne dat er zijn mag van 2,40. Frans Limmen maakte 5 caramboles meer dan de 18 die hij moet maken en speelde dus ook goed. Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop